Leonidas springt in Naaldwijk

26-06-2016 Sport Redactie

TURNEN - Zaterdag 25 juni werden in sportcentrum de Pijl in Naaldwijk de jaarlijkse groepsspringwedstrijden van het Rayon Delfland georganiseerd. Normaal is turnen een individuele sport, maar op deze wedstrijd wordt er gesprongen in teams.

Verschillende trainsters hadden de krachten gebundeld en hierdoor konden er drie turnsters teams en een trainsters team worden samengesteld. Het eerste team bestond uit de jongste turnsters waarvan een aantal pas net bij de groep zaten. Vol trots lieten zij allemaal een salto zien op de trampoline. Het middelste team draaide op de hoogste moeilijkheid mee in hun niveau (C) en wist daarmee dan ook heel hoog te scoren. Het laatste team draaide de moeilijkste series in de B-categorie. Zij hadden waarschijnlijk niet eens misstaan op het hoogste niveau binnen Nederland! Een ander hoogtepunt was het optreden van de trainsters. Zij lieten zien wat ze zelf nog in huis hebben, uiteraard luidkeels aangemoedigd. Om de Leonidas-Dovido teams compleet te kunnen maken, was Marlinda van de gv Maassluis gevraagd de helaas verhinderde Louise te vervangen en werd ex LD turnster Naomi gevraagd het trainsters team aan te vullen.

Wat misschien nog wel mooier was dan het grote aantal prijzen dat de vereniging mee naar huis nam (zeven keer goud, twee keer zilver en een keer brons) was de teamspirit van de turnsters en het enthousiasme van de tribune. Na elk optreden van Leonidas-Dovido klonk een luid applaus en de high-fives en mini erehaagjes vlogen je om de oren. Helemaal toen bekend werd dat het trainersteam twee eerste plaatsen had veroverd tijdens de zeer drukbezochte wedstrijden.

Kortom: het was een groot feest, met echt alleen maar winnaars voor Leonidas-Dovido: naast de vele prijzen verdienden onze turnsters ook zeker de prijs voor de beste teamspirit!Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date