Leonidas-Dovido in Bosan Cup

07-06-2017 Sport Redactie

TURNEN - Afgelopen weekend is door een groot deel van de selectie de Haagse Bosan Cup geturnd. Deze wedstrijd is een los toernooi, waarbij je per toestel en meerkamp een medaille kan behalen. Op zaterdag 3 juni mochten in ronde 1 de jeugdturnsters, uit de categorie D1 het spits afbijten. De meiden begonnen de wedstrijd op het onderdeel brug. Ze hebben hier allemaal hun oefening vloeiend achter elkaar weten te turnen en dit leverde mooie scores op. Op balk hebben ze allemaal keurig geturnd. Gini Leidelmeijer en Lydia de Jonge wisten op de balk te blijven staan. Voor Gini resulteerde dit in een mooie vierde plaats en Lydia heeft zichzelf en haar zusje blij gemaakt met een MacDonalds. Op vloer werd door alle meiden keurig gewerkt. Hier hebben we gewerkt aan uitstraling en hierop was zeker al een verbetering te zien. Gini wist op dit toestel een zilveren medaille te behalen. Als laatste was het onderdeel sprong aan de beurt. Er werden mooie overslagen gesprongen. Lydia liet zien dat zij ook al een half in half uit beheerst en weet uiteindelijk een bronzen medaille te behalen. Ook Lynn vd Vliet eindigde hier op een hele mooie achtste plaats!

In de tweede ronde was het de beurt aan Janneke vd Weerd, junior 4e divisie. Janneke liet tijdens de wedstrijd zien dat zij sierlijk en mooi kan bewegen. Ze heeft een goede wedstrijd gedraaid. Op alle toestellen wist zij te blijven staan. 

In ronde drie mochten de turnsters jeugd 1 N4 Meinke Pons en Nina Zwamborn turnen. Zij begonnen met een zeer nette oefening op het toestel vloer. Op sprong werd er een half in half uit uitgevoerd over de Pegasus. Bij de brug lieten beide dames een goede oefening zien. Meinke liet zien dat haar hoge opzwaaien weer terug zijn en Nina liet een mooie streksalto af zien van de rekstok. De balk is altijd zenuwslopend. Waar Meinke normaal zeer stabiel staat, moest zij nu helaas twee keer de balk vroegtijdig verlaten. De balk was voor Nina het spannendste, maar ze bleef netjes staan en ook de radslag was erop! Nina is als vijftiende geëindigd en Nienke als zeventiende.

In de laatste wedstrijd van de dag mocht Lynn Kruithof haar kunsten laten zien. Ook Lynn begon op het toestel vloer en liet meteen een stabiele oefening zien met een mooie streksalto hele schroef. Op sprong twee stabiele sprongen en ook de brug is Lynn zonder foutjes doorgekomen. De balk blijft erg smal (10 cm) en helaas is ook Lynn van de balk afgevallen. Lynn is knap geëindigd op de achtste plaats in de categorie Senior divisie 3.
 

Op zondag 4 juni was het de beurt aan Jaylinn t Hart, Julietta Heijboer en Jasmijn Tetteroo in Ronde 2. Jaylinn is haar wedstrijd dan ook heel mooi gestart. Op het onderdeel balk liet zij zien dat ze heel goed haar zenuwen onder controle kan houden en wist hiermee een hele nette oefening te laten zien. Op vloer had zij een nieuw doel, namelijk een Arabier flickflack! Ze heeft dit gedaan! Jaylinn is geëindigd op een tywintigste plaats en wist hiermee 48 andere turnsters achter zich te laten. Onze jongste meiden waren op dat moment in de andere baan aan het turnen. Jasmijn en Julieta lieten op brug zien dat zij flinke buikspieren hebben. Beide lieten zij een hele mooie afsprong zien, door hun benen heel langzaam naar 90 graden te laten zakken. Op het onderdeel balk lieten ze zien dat ze netjes kunnen werken. Ze laten zien dat ze niet bang zijn en een koprol vo op de balk durven. Op vloer turnde Julieta een hele mooie handstand en jasmijn wist op dit toestel te eindigen op een keurige twaalfde plaats van de 68 deelnemers. Als laatste hebben ze beide op sprong een mooie handstand platval geturnd. 

In Ronde 4 was het de Beurt aan Padmé Broekmans in de categorie Junior derde divisie. Padmé heeft laten zien hard getraind te hebben op haar kip halve draai. 

Op maandag 5 juni was het de beurt aan de laatste deelneemster. Laurence vd Plaat is een van de jongste turnsters van de selectie en vond het vooral heel eng om in haar eentje mee te doen aan een wedstrijd. Gelukkig ging de wedstrijd zelf onwijs goed! Laurence maakte alleen wat schoonheidsfoutjes en scoorde meer dan 50 punten over de meerkamp, wat heel, heel goed is! Helaas bestond haar categorie uit meer dan 50 deelneemsters, en zat een medaille er niet in. Toch zat ze hier op brug en balk maar een paar tienden vanaf.  

Tot slot deden op maandag tweede pinksterdag Livia Berveling, Sarah Vogel en Filijne Kal uit de voorselectie mee aan de Turn4u minicup. De turnsters begonnen op de balk, waar Livia en Filijne voor het eerst een radslag lieten zien zonder ervan af te vallen! Ook Sarah heeft een mooie oefening geturnd met een mooie handstand en haar angst voor de balk overwonnen. Op de vloer en sprong hebben alle drie de turnsters laten zien wat ze kunnen. Het onderdeel brug werd voor het eerst geturnd in de slaufen aan de rekstok, wat toch wel spannend was...  

Al met al was een leuke minicup met een gezellige sfeer! Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date