KWF zwemmarathon in de Kulk groot succes!

20-06-2017 Sport Redactie

ZWEMMEN - Zaterdagavond om 19.00 uur gaf burgemeester Jetten het startsein voor de tweede editie van de KWF zwemmarathon in zwembad de Kulk. Elf teams, bestaande uit circa tien deelnemers, verschenen aan de start. Het was een drukte van belang. Naast de deelnemers hadden ook toeschouwers zich in de hitte begeven om het schouwspel te bekijken en de zwemmers aan te moedigen.

De teams moesten in estafettevorm zes uur lang continu een zwemmer in de baan hebben. De tactiek hiervoor was aan de teams zelf om te bepalen. De leeftijd van de deelnemers was heel verschillend, net als de conditie en zwemervaring. Ook aan de niet-zwemmers was gedacht. Kees met OO zorgde samen met een aantal collegaartiesten voor de muzikale omlijsting. Dit zorgde ook voor een mentale BOOST voor de zwemmers! Er werd zelfs polonaise gelopen.

Voor de inwendige mens werd gezorgd door onze Brasserie, onder de bezielende leiding van Philip. Er was ook een tombola, waarmee leuke prijsjes gewonnen konden worden. De lootjes waren snel uitverkocht.

Om 01.00 uur precies, klonk het eindsignaal en werden de banen geteld en de eindstand opgemaakt. Het team 'ZVVS hard en nat', was de grote winnaar met de meest gezwommen banen. Zij gingen naar huis met de wisselbeker, wat betekent wel dat ze volgend jaar ook weer van de partij
moeten zijn om hun titel te verdedigen. Team “S2US” slaagde er voor de tweede keer in om het meeste sponsorgeld binnen te halen.

Myra Houdijk mocht de cheque overhandigen aan de vertegenwoordiger van het KWF, Peter Bout. De opbrengst was meer dan vorig jaar, op de cheque mocht een bedrag van € 8.500,00 worden ingevuld! Alle teams konden na het bekendmaken van de eindstand, genieten van een heerlijke slagroomtaart. De organisatie kan terugkijken op een geslaagd evenement en vraagt iedereen om de datum voor volgend jaar, 16 juni 2018, alvast in de agenda te noteren!Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date