Korfballers Twist revancheren zich

16-09-2019 Sport Redactie

KORFBAL - Na vorige week verloren te hebben van Tjoba, stond afgelopen zaterdag alweer de volgende wedstrijd op het programma en wel tegen titelkandidaat Tilburg. Op de website van Tilburg werd een beetje denigrerend gesproken over Twist, men vroeg zich wat , wie en hoe Twist dan wel was. Met dit in het achterhoofd, begonnen de Vlaardingers extra gemotiveerd aan de wedstrijd. Binnen tien seconden was het al raak en zette Twist de toon voor een heerlijke wedstrijd.

Twist bleef het initiatief houden en kwam steeds een of twee doelpunten voor. Echter Tilburg op een grote achterstand zetten wilde niet lukken. De rust ging dan ook in met een doelpunt verschil 9-8. De tweede helft vertoonde eenzelfde spelbeeld. Twist bleef steeds aan de goede kant van de score maar afstand nemen lukte niet echt. Halverwege de tweede helft kwam Tilburg langszij en scoorde 13-13.

Hierna volgden vijftien bloedstollende minuten, waar het spel veel heen en weer ging en beide ploegen de nodige kansen mistten. Uiteindelijk kwam Twist op een belangrijke (en verdiende) voorsprong van twee doelpunten met nog een paar minuten te spelen. Hierna werd de wedstrijd professioneel uitgespeeld en werd de eindstand bereikt met een 17-15 stand op het scorebord. Hierdoor ging Tilburg terug met lege handen en bleven de punten in Vlaardingen.

Volgende week weer een belangrijke wedstrijd tegen een gelijkwaardige tegenstander, Reeuwijk. Deze wedstrijd begint om 16.00.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date