Korfballers Twist nemen punten mee uit Veldhoven

• 12-01-2016
KORFBAL - De korfballers van S.C. Twist hebben twee zeer belangrijke punten kunnen bijschrijven. Uit tegen SDO werd uiteindelijk gemakkelijk gewonnen met 10-19 (5-10).

Vooraf waren de belangen duidelijk en kon er gesproken worden over een ‘vierpuntenduel’. SDO en Twist hadden allebei pas twee keer gewonnen en stonden beide maar net boven de degradatiestreep. SDO startte de wedstrijd het beste en wist tweemaal de korf te vinden. Daarna was het woord echter aan de ploeg uit Vlaardingen West. Met 8 doelpunten op rij (van zes verschillende spelers), werd aan SDO duidelijk gemaakt dat Twist niet van plan was de punten achter te laten. Voor rust behield Twist de voorsprong en kon het met een riante voorsprong de kleedkamer opzoeken.

Na rust was het taak voor de ploeg van Robert Boomstra om niet de gemakkelijke kansen te pakken en de wedstrijd zakelijk uit te spelen. In de eerste vijf minuten van de tweede helft was dit echter nog niet het geval en kwam SDO terug tot 8-11. Daarna was het woord echter weer aan Twist en was met nog een kwartier te spelen de voorsprong gegroeid naar zeven punten (9-16).  In de slotminuten kwam de overwinning nooit meer in gevaar een werd de marge opgehoogd naar negen doelpunten.

S.C. Twist heeft door de overwinning nu zes punten, maar moet naar beneden blijven kijken. In de komende weken speelt Twist tweemaal tegen een ploeg welke lager op de ranglijst staat. In deze wedstrijden zal Twist het verschil moeten maken en moet de ploeg uitlopen naar een veilige voorsprong. Gemakkelijk zal dit sowieso niet gaan, want volgende week speelt S.C. Twist de stadsderby tegen Vlaardingen en in de heenwedstrijd (17-16) is gebleken dat dit een spannende wedstrijd kan worden. De wedstrijd start in Vlaardingen Holy om 15:30.