Korfballers Twist lopen tegen eerste verlies aan

• Redactie
  • 12-12-2022
VLAARDINGEN - Afgelopen zaterdag was de tweede thuiswedstrijd van de korfballers van Twist, een wedstrijd tegen Erasmus 1 uit Rotterdam. In de voorbereiding op deze wedstrijden had Twist goed afgesproken hoe ze deze tegenstander zouden bestrijden.

Echter in de eerste helft kwam hier niet veel van terecht. De dingen die afgesproken waren, werden niet juist uitgevoerd waardoor Twist de hele eerste helft achter de feiten aanliep. De Vlaardingers gingen mee in het spelletje van de tegenstander en dat had tot gevolg dat er na dertien minuten een stand van 2-6 op het scorebord stond. Een time-out van de coach kon misschien hier verandering in brengen maar helaas dat lukte niet. Na twintig minuten waren ze nog geen stap dichterbij gekomen 6-10. In de volgende fase kreeg Twist eindelijk vat op het spelletje en kwam verdiend terug tot 12-13. Echter in de laatste anderhalve minuut konden ze de gelijkmaker niet maken en lieten Erasmus uiteindelijk weer uitlopen naar een ruststand van 12-16.

De tweede helft gaf gelukkig voor Twist een ander spelbeeld te zien. Verdedigend hielden de blauwen zich staande en gaven niet echt veel kansen meer weg, alleen het zelf scoren liet ook veel te lang op zich wachten (alhoewel er genoeg afgerond werd), Na tien minuten in de tweede helft werd pas het eerste doelpunt gemaakt door Twist. Langzaam aan kropen ze steeds dichter bij Erasmus en na twintig minuten maakte Twist de aansluiter 16-17. Maar de gelijkmaker wilde er niet in en via 17-18 werd het met nog drie minuten te gaan 18-19 . De resterende minuten had Twist de beste kansen om er nog een gelijkspel uit te slepen maar in de laatste minuut wist Erasmus te scoren en zodoende werd er een eindstand bereikt van 18-20.

Gezien de eerste helft een terechte nederlaag. Aankomende zaterdag kunnen ze zich revancheren tegen Conventus uit Zwijndrecht en die wedstrijd begint om 15.45.