Korfballers SC Twist winnen moeizaam

02-10-2018 Sport Rene Kooiman

KORFBAL - Afgelopen zaterdag stond voor de korfballers van SC Twist de wedstrijd tegen hekkensluiter Erasmus (studententeam) op het programma. Na vooraf twee video’s te hebben bekeken van wedstrijden van Erasmus wisten ze wat hen te wachten stond. Echter je hebt wel eens zo’n dag dat niet alles gaat zoals gewenst, en dat was afgelopen zaterdag dus ook het geval.

Het spel ging moeizaam en de vele kansen die Twist kreeg gingen er maar niet in. Vorige week scoorde Twist 17 van de 74 doelpogingen (in de hele wedstrijd)  en nu scoorde Twist in de eerste helft maar 4 van de 70 doelpogingen. Erasmus was echter ook niet in staat om veel te scoren door het strakke verdedigen van Twist, dus bij de rust stond er 4-4 op het scorebord.

Na de rust kwam Twist een stuk beter uit de startblokken en liep binnen 9 minuten uit naar een 8-4 voorsprong. Hierna stokte het weer en kwam Erasmus terug tot 8-7. Hierna scoorden beide teams zo’n beetje om en om en wist Twist zonder verder in de problemen te komen toch uiteindelijk verdiend te winnen met 13-12. Een moeizame overwinning gezien de score maar als Twist iets scherper had geweest had het verschil al snel kunnen opgelopen naar een doelpuntje of 6 tot 8.

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date