Kom ook naar de verjaardag van Ben in Beweging!

21-05-2019 Sport Redactie

VLAARDINGEN - Op 31 mei is Ben in Beweging, de nieuwe beweegmascotte van Vlaardingen, jarig en hij nodigt hij alle kinderen tussen de twee en acht jaar samen met hun ouders, broertjes, zusjes, opa’s en oma's uit om zijn verjaardagsfeestje sportief te vieren. Speciaal voor het sportfeestje, waar kinderen allerlei sporten van Vlaardingse sportverenigingen kunnen uitproberen, wordt de Polderpoort Vlaardingen omgetoverd tot een waar sportparadijs. 

Twee rondes
Het feestje op 31 mei wordt gevierd in twee rondes. De eerste ronde start op 10.00 uur en eindigt om 12.00 uur. De tweede ronde zal van 13.00 uur tot 15.00 uur duren. Ouders zijn samen met hun kinderen welkom in zowel ronde een als ronde twee. Op het feest wordt er niet alleen informatie over sporten in Vlaardingen gegeven, maar kunnen de kinderen ook spelenderwijs de sporten uitproberen. Zo kunnen zij ontdekken welke sport ze leuk vinden en wat bij hen past. 

Onbekend
Vlaardingse ouders van jonge kinderen hebben aangegeven dat zij niet altijd goed weten welke sport- en beweegactiviteiten hun jonge kinderen kunnen beoefenen en waar zij terecht kunnen. Dit  terwijl er veel Vlaardingse sport- & beweegaanbieders zijn met speciaal aanbod voor kinderen in de jongste leeftijd. Om op deze vraag in te spelen, organiseert Vlaardingen in Beweging op 31 mei 2019 de eerste editie van het Vlaardings Sportfeest. 

Belang
Het belang van het stimuleren van sport en bewegen bij kinderen op jonge leeftijd is bekend: het is goed voor de gezondheid. Wanneer sporten op jonge leeftijd al in het dagelijks leven van het kind wordt ingebed, is de kans groter dat zij deze actieve leefstijl ook op latere leeftijd behouden. Niet voor niets wordt gezegd: ‘jong geleerd is oud gedaan!’ 

Maar niet alleen voor de gezondheid is sport en bewegen voor het jonge kind belangrijk. Ook zal er een goede basis worden gelegd in de motoriek van het kind, zullen ze zich mentaal en sociaal ontwikkelen en draagt sport en bewegen bij aan leerprocessen op school. Genoeg redenen dus om kinderen al op jonge leeftijd in aanraking te brengen met sport! In sommige gevallen kan dit zelfs al vanaf twee jaar! 

Ben in Beweging

Mascotte Ben in Beweging staat voor hét Vlaardingse sportieve jongetje dat alle sporten leuk vindt. Van hockey tot turnen en van voetbal tot survivallen: alles wil hij een keer proberen! De kinderen kunnen zich identificeren met het vrolijke, sportieve jongetje. Daardoor zullen zij net als Ben sneller in beweging komen!

De volgende sporten kunnen op 31 mei beoefend worden: atletiek met AV Fortuna, dansen met DemiPoint, handbal met SC Twist, hockey met VMHC Pollux, Honkbal met SC Vlaardingen Holy, judo met Kai-Judo, Karate met Sportschool Egberth Thomas, kickboksen met Fightteam Vlaardingen, tennis met TV Holy, Turnen met Leonidas Dovido, voetbal met SC Victoria ’04 en waterpolo met ZVVS. 

Als ouder op zoek naar een sport voor uw kinderen? Dan is het Vlaardings Sportfeest dé plek waar je op 31 mei moet zijn! Meer informatie vindt u op
www.stichtingvib.nl/vlaardingssportfeest. Kom jij ook op ons feestje?Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date