Knappe zege Victoria'04 tegen lastig TOGB

30-11-2019 Sport Arie Noordhoek

VOETBAL - In TOGB trof Victoria’04 een lastig te bespelen tegenstander die zeer gemotiveerd aan de wedstrijd begon. Treffers van de Vlaardingse formatie kort voor en kort na de rust betekenden, dat de bezoekers nog sterker op de aanval gingen spelen. Na een uur spelen moest Victoria’04 met tien man aan de bak, want met twee keer geel diende laatste man Oscar Knecht het veld verlaten. In de spannende slotfase counterde Victoria’04 naar een 3-0 voorsprong en kwam TOGB terug tot 3-1. Beide teams kregen nog enkele dotten van kansen, doch in de stand kwam geen wijziging. 

In de openingsfase trachtte Victoria’04 de tegenstander te overrompelen. Nailey Girigorie en Roy Meerten kwamen in kansrijke positie, maar stuitten op de voortreffelijke doelman van TOGB. Na een kwartier spelen kwam de bal na een inzet van Denzel Asmus via de onderkant van de lat terug uit het TOGB-doel. Naar mate de wedstrijd vorderde kreeg het hard werkende TOGB steeds meer vat op het spel van de thuisclub, Doelman Jens Valk moest keer op keer handelend optreden om TOGB van doelpunten af te houden. Toch kwam Victoria’04 enigszins verrassend kort voor de pauze op voorsprong. Een hard schot van Nailey Girigorie dreigde naast het doel van TOGB te eindigen, maar Roy Meerten wist de bal nog juist voor de achterlijn door de benen van de TOGB-goalie te spelen: 1-0. 

Meteen na de pauze vergiste de verdediging van TOGB zich in de snelheid van Denzel Asmus, die onjuist binnen het strafschopgebied werd afgestopt. Nailey Girigorie bracht Victoria’04 vanaf de stip bekwaam op 2-0. TOGB liet zich niet het kaas van het brood eten en zocht waar mogelijk de aanval. Victoria’04 moest het initiatief aan de bezoekers laten, maar was gevaarlijk in de snelle omschakeling. Er ontwikkelde zich een boeiend kijkspel. Na een uur spelen werd Victoria’04 laatste man Oscar Knecht met een tweede gele kaart van het veld gezonden. De organisatie bij Victoria’04 moest daardoor noodgedwongen omgezet worden. TOGB rook kansen om terug te komen in de wedstrijd. Victoria’04 kreeg daardoor alle gelegenheid om counters te plaatsen. In de 75ste minuut werd Nailey Girigorie de diepte ingestuurd en legde de bal beheerst breed op Denzel Asmus, die de bal in het lege doel plaatste: 3-0. 

In de spannende slotfase kwam TOGB terug tot 3-1 en bleef met alle risico jagen op meer treffers. Invaller Lars Kortleven kreeg enkele goede mogelijkheden bij snelle uitbraken om de score voor Victoria’04 uit te breiden, doch de eindstand bleef steken op 3-1 in het voordeel van koploper Victoria’04.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date