Knap punt voor Twist tegen Maassluis

• 25-01-2016
KORFBAL - De korfballers van S.C. Twist zijn in 2016 nog steeds ongeslagen. Nadat Twist de afgelopen weken van SDO en Vlaardingen won, speelde het afgelopen weekend gelijk tegen de nummer twee uit de poule. Na een sterke eerste helft (14-11) kon Twist de voorsprong in de tweede helft net niet vasthouden. De wedstrijd eindigde na een spannende slotfase in 23-23.

De korfballers uit Vlaardingen West startten de wedstrijd goed. Na de 0-1 van Maassluis nam Twist het initiatief met goed en attractief aanvalsspel. Na de 3-2 scoorden de ploegen om en om tot de 7-5, waarbij Twist telkens de voorsprong behield. Hierna vergrootte Twist de marge en zag Maassluis zich na twintig minuten al genoodzaakt om te gaan achter verdedigen (10-7). Twist had hier amper last van en liep verder uit naar 14-9. Helaas kon deze ruime voorsprong niet vastgehouden worden en was de marge bij rust drie doelpunten.

Na de rust kwam Maassluis snel dichterbij en stond het na 6 minuten weer gelijk: 16-16. Twist pakte nog één keer de voorsprong, maar hierna nam Maassluis het initiatief over. Twist moest in de achtervolging en scoorde driemaal de gelijkmaker. Na de 21-20 en 21-21 (met nog een kwartier op de klok) viel het bij beide ploegen aanvallend wat stil. Het was Twist dat via twee strafworpen de voorsprong pakte, maar de ploeg van Robert Boomstra wist niet door te drukken. Maassluis kwam weer op gelijke hoogte, waarna beide ploegen naar de gelijkmaker zochten. Twist had in de laatste drie minuten het meeste balbezit, waardoor Maassluis weinig kansen meer kreeg op de gelijkmaker. Helaas kon Twist de winnende ook niet scoren, waardoor de ploegen genoegen moeste nemen met een puntendeling.

Na afloop besefte Twist goed dat men dichtbij een overwinning was, maar overheerste toch het goede gevoel dat er een punt gewonnen was. Door het verdiende punt loopt Twist verder weg van de degradatiestreep (5 punten voorsprong) en behoudt men de aansluiting bij de subtop (4 punten achterstand op Maassluis). Volgende week kan Twist zich zo goed als veilig spelen tegen Viking. Viking heeft de punten echter ook hard nodig en zal naar verwachting strijden voor elke bal. De wedstrijd begint om 19:20