Kayra Nelemans wint toernooi in Portugal met Oranje O16

• 23-02-2018
VOETBAL – Het team van de Oranjevrouwen O16 (tot 16 jaar) heeft deze week een vriendschappelijk toernooi gewonnen. Met de Vlaardingse Kayra Nelemans, speelster van Jong ADO Den Haag Vrouwen speelster als debutant in de ploeg eindigde het Nederlandse jeugdelftal als eerste tijdens het UEFA Development Tournament in Portugal.

Verdedigster Kayra Nelemans stond negentig minuten in het veld tijdens de eerste wedstrijd tegen Italië op donderdag 15 februari. Oranje speelde gelijk en won de strafschoppenreeks met 5-4.

Tegen Duitsland op zaterdag 17 februari kwam Kayra Nelemans niet in actie. Voor Oranje zorgde Lobke Loonen voor de winst in de blessuretijd met het enige doelpunt van de wedstrijd.

Maandag 19 februari werd het UEFA Development Tournament afgesloten tegen gastland Portugal. Kayra Nelemans kwam in de 41ste minuut als invalster in het veld. De wedstrijd eindigde doelpuntloos, maar de strafschoppenreeks ging met 3-4 naar Portugal.

Oranje eindigde samen met Italië bovenaan met zes punten. Nederland won echter de onderlinge strafschoppenreeks gewonnen en daarmee won de ploeg van bondscoach Jessica Torny ook het toernooi.