Categorieën

Service

Karlijn Petri naar Pollux-dames

Karlijn Petri naar Pollux-dames
Sport

Karlijn Petri naar Pollux-dames

  • Redactie
  • 10-03-2015
  • Sport
Karlijn Petri naar Pollux-dames

HOCKEY - Pollux heeft een grote slag geslagen met het aantrekken van de 36-jarige Karlijn Petri als opvolger van de vertrekkende Mark Langemeijer. Oud-international Petri (41 interlands) die de afgelopen vier seizoenen de dames van Victoria (overgangsklasse) onder haar hoede had, keert daarmee terug naar de club waar ze als kind haar hockeycarrière begon. 

,,Wij zijn uiteraard bijzonder verguld met de komst van Karlijn'', aldus TC-verantwoordelijke Feike Cats. ,,Een betere hadden we ons niet kunnen wensen. Met haar bagage is zij als geen ander in staat om met deze jonge groep de volgende stap te maken. De aanvallers zullen haar met extra open armen ontvangen, want haar eigen ervaring zal zeker van pas komen. Bovendien kan Karlijn een aantal talentvolle Pollux-trainers en coaches door haar expertise op een hoger niveau brengen. Het is de bedoeling dat Petri ook een keer per week de A1 gaat trainen, waardoor de doorstroming ideaal is.'' 

Ook Karlijn reageert enthousiast op haar volgende job. ,,Het lijkt misschien gek dat ik naar Pollux ga, maar de cultuur, de gesprekken en de uitdaging voelen super goed. Het is een jonge groep en daar zit op technisch en tactisch vlak veel rek in. De realistische ambities van de club spreken me ook erg aan. Niet ten koste van alles zo hoog mogelijk spelen, maar met eigen speelsters, leuk hockey en plezier zo goed mogelijk presteren.'' Petri is voor twee seizoenen vastgelegd en zal binnenkort met de club praten over de invulling van de staf. Zeker is dat Manager Monique Strooband daar opnieuw deel van uitmaakt.