Kan Nederland het helemaal maken in Qatar 2022?

07-11-2022 Sport Ingezonden mededeling

In november is het dan eindelijk zo ver, het wereldkampioenschap voetbal van 2022. Het Nederlandse elftal is in ieder geval druk bezig met de voorbereidingen voor het WK in Qatar. Na een afwezigheid op het wereldkampioenschap in 2018 is Nederland er helemaal klaar voor om de titel naar binnen te slepen. Louis van Gaal treedt op als bondscoach tijdens het komende wereldkampioenschap. 


Maar gaat het van Gaal lukken om die beker naar binnen te slepen. Er wordt online in ieder geval veel gespeculeerd. Denk je nu zelf al te weten wat de uitslag gaat worden van het komende wereldkampioenschap en durf je hierop je geld in te zetten. We hebben enkele betrouwbare online bookmakers met iDEAL voor je op een rijtje gezet. 

Over Nederland

Het Nederlandse elftal, wat bij veel mensen bekend staat als Oranje, speelde voor de eerste keer een officiële wedstrijd in het jaar 1905. Deze wedstrijd was tegen de nationale ploeg van buurland België. De eerste keer dat ons kikkerlandje mee deed aan het WK was in 1934. Na één wedstrijd verloor Nederland tegen Zwitserland en was het avontuur alweer afgelopen. Het is Nederland in de geschiedenis nog nooit gelukt om het wereldkampioenschap te winnen. Wel hebben we drie keer de finale bereikt. In 1974, 1978 en 2010 kwam de wereldtitel wel erg dichtbij. Uiteindelijk is het dus nog nooit gelukt. 

Kwalificatie

Voor de kwalificatie van het wereldkampioenschap is Nederland ingedeeld in groep G. In totaal wist Nederland 23 punten naar binnen te halen tijdens tien wedstrijden. Nederland pakte de eerste plek in groep G. Turkije pakte de tweede plek met 21 punten. De groep bestaat uit de volgende zes landen:


Nederland
Noorwegen
Turkije
Montenegro
Letland
Gibraltar

Selectie van Nederland tijdens het WK

Waar in 2014 topspelers ver waren te zoeken in de selectie is dat jaar wel even anders. De selectie is werkelijk waar gevuld met spelers die spelen bij topclubs. De favoriet is dit jaar Memphis Depay. 

Tijdens het afgelopen WK beschikte Nederland niet over een sterke verdediging. Daar heeft Louis van Gaal een stokje voor gestoken, met namen als Virgil van Dijk, Stefan de Vrij en Matthijs de Ligt kunnen we concluderen dat we ons in een luxe positie bevinden. 


Deze keer is de speler met de meeste interlands, Daley Blind. Door topprestaties gaan we ervan uit dat Daley zichzelf heeft verzekerd van vaste plek in de basis. We zijn minder zeker over Davy Klaassen. Nu hij regelmatig op de bank zit bij Ajax, is de kans aanwezig dat de voorkeur naar andere middenvelder zal gaan. 

Voorselectie

Louis van Gaal maakte op 21 oktober bekent wie er allemaal kans maakt op een definitieve plek tijdens de selectie in Qatar. In totaal gaat het om 39 spelers die kans maken. Maximaal 26 spelers zullen ook daadwerkelijk mee gaan naar het wereldkampioenschap in Qatar. Van deze 26 spelers gaan er in totaal drie keepers mee. Louis van Gaal zal de definitieve selectie op 11 november naar buiten brengen. 

Verwachting van Bookmakers

Wanneer personen wedstrijden voorspellen doen we dit vaak op ons gevoel. Bookmakers kijken hierbij naar data. Hoe meer geld er wordt ingezet op een specifieke uitslag, hoe lager de quotering (odds) wordt. 

Bookmakers verwachten in ieder geval dat Nederland de kwartfinales zal bereiken. Er wordt veel van bondscoach Louis van Gaal verwacht en zoals we eerder besproken hebben beschikt hij over een zeer bekwame selectie van spelers. Maar na de kwartfinales wordt er niet heel veel meer van ons kikkerlandje verwacht. Dit houdt in dat specialisten niet verwachten dat we daadwerkelijk wereldkampioen zullen worden dit jaar.Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date