Julia Oorthuis turnt zich naar eerste plaats !

31-01-2016 Sport Redactie

In het weekend van 30 - 31 januari werd voor de rest van de turnsters van Leonidas-Dovido de tweede regiowedstrijd van het District Zuid Holland georganiseerd in Sporthal de Fazant te Hellevoetsluis. Een belangrijke wedstrijd waarin de turnsters zich konden plaatsen voor een plaats in de landelijke halve finale Turnen dames.

Op zaterdag wonnen de zenuwen het in ieder geval van de turnsters in de eerste ronde. Allemaal hebben ze minimaal één val meegenomen in hun vierkamp waardoor de geboekte progressie op houding en uitstraling helaas niet tot uiting kwam in de uitslag.

Lara Ouhlous en Luna Ruijs, categorie Pupil 1 N3 mochten het spits afbijten op de brug. Met een mooie oefening konden zij de wedstrijd starten. Voor de balk waren wat meer zenuwen aanwezig. Die waren gelukkig weer weg met mooie oefeningen en goede sprongen op vloer en sprong. Luna is geëindigd op de 6e plaats en Lara op de 17e plaats. Doorstroming wordt uiterlijk pas op woensdag na de wedstrijd bekend gemaakt. Luna is nagenoeg zeker van plaatsing voor de landelijke halve finale én de districtsfinale. Met haar 6e plek staat zij 4e in het klassement. De 18e plaats in het klassement voor Lara zal vermoedelijk niet voldoende zijn.

Op baan 2 in ronde 1 mochten turnsters Manouck van der Plaat en Nina Zwamborn turnen in categorie Pupil 2 N3. Manouck turnde haar eerste salto van brug, Nina haar eerste dubbel flikflak. Nina werd op zaterdag 10e en staat in het eindklassement op een 9e plaats. Door het gigantisch aantal deelnemers in de regio is de kans op doorstroming naar een finale helaas erg klein ondanks de prima eindnotering van Nina. Manouck eindigde op de 17e plaats en staat hiermee 14e in het klassement. Ook voor deze turnsters is de doorstroming uiterlijk woensdag pas bekend.

In ronde 2 mochten jeugd 2 turnsters Padmé Broekmans en Florien Nuyttens turnen. De turnsters mochten beginnen op het toestel sprong, waar een goede overslag is gesprongen. Op brug is ook een goede oefening gedraaid. Balk blijft een lastig toestel waarbij de zenuwen weer opspeelden. Met een mooie vloer oefening mochten Padmé en Florien de wedstrijd afsluiten. Florien is geëindigd op de 9e plaats en Padmé op de 13e plaats. In het klassement staat Florien 8e en Padmé 13e. Doorstroming voor deze turnsters is ook pas woensdag as bekend.

Op zondag 31 januari was het de beurt aan de volgende vijf Leonidas-Dovido turnsters. In de eerste ronde Pupil 1 N3 Julia Oorthuis en Juliette Nuyttens. Julia wist zich met mooie cijfers naar een 1e plaats te turnen en verzekerde zich hiermee van een mooie gouden medaille en doorstroming. Juliette eindigde, mede door haar mooie flikflak op vloer, op de 7e plaats. En staat hiermee ook in het eind klassement 7e.

In de volgende ronde was het de beurt aan Pupil 2 N3 Demi Molenaar en Louise Hentzen. Louise turnde een mooi boogje op balk, maar een diepte punt was een nare val van Demi op balk. Deze val koste veel van haar concentratie en een podiumplaats. Haar enorme doorzettingsvermogen heeft haar hopelijk wel een plek in de halve finales opgeleverd. Uiteindelijk eindigde Demi op de 9e plaats en Louise op de 12e plaats. De dames staan in het klassement voorlopig op een 6e plaats voor Demi en Louise op een 9e plaats.

In de laatste ronde was het de beurt aan Senior C Lynn Kruithof. Lynn moest als allereerste op de vloer starten en deed dit met een zeer mooie oefening. Waarbij ze in haar uitgangswaarde goede verbetering heeft laten zien t.o.v. de vorige wedstrijd. Het tweede toestel was sprong en Lynn heeft hier 2 goede sprongen laten zien. Op brug heeft Lynn in totaal het 4e cijfer behaald. Het laatste toestel was balk, ook hier heeft Lynn weer verbetering laten zien. Lynn is geëindigd op de 9e plaats. Ook voor haar is de doorstroming pas woensdag bekend.

De trainsters denken op basis van bovenstaande dat Luna, Demi en Julia zich hoogstwaarschijnlijk geplaatst hebben voor de halve finale van het Nederlands kampioenschap Turnen dames. Stiekem hopen en duimen we uiteraard op meer. Zeker is dit pas komende woensdag. Dan wordt ook bekend welke turnsters zich geplaatst hebben voor de districtsfinale van Zuid Holland. Vooral de meisjes die zich in de top 10 turnden maken hier kans op.

Vorige week wist Evy van der Sar zich al te plaatsen. Hoeveel turnsters van Leonidas-Dovido zich uit eindelijk geplaatst hebben, vraagt dus nog een paar nachtjes geduld.

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date