Judovereniging Kai trekt topleraren aan

28-09-2015 Sport Redactie

JUDO - Vanaf vrijdag 2 oktober start judovereniging Kai met iets bijzonders: gerenommeerde judoleraren, waaronder Richard de Bijl, Peter Lagerwaard en Gé van de Elshout zullen elke vrijdagavond van 20.00 uur -21.30 uur een gasttraining komen geven in de dojo van Judovereniging Vlaardingen, in Polderpoort.

Vlaardingen en judo zijn al vele jaren aan elkaar verbonden. Misschien herinnert de oudere Vlaardinger zich nog de judoschool van Van Gorzel, in een garagebox achter fotograaf Engels en later verderop aan de Kethelweg. Dit bleek een kweekvijver voor talent die veel beroemde namen heeft voortgebracht. Onder hen bijvoorbeeld Chris de Korte, voormalig bondscoach van Nederland en coach van Mark Huizinga tijdens de Olympische Spelen en ook internationaal judoscheidsrechter Richard de Bijl. Menig Vlaardinger heeft vroeger judoles gehad van één van deze bekende namen en een aantal van hen komt weer terug naar Vlaardingen om daar weer les te geven bij judovereniging Kai.

Zo geeft Richard de Bijl inmiddels al meer dan 55 jaar les. Nog altijd weet hij met veel passie mensen van alle leeftijden enthousiast te maken voor de judosport. Er zijn lessen voor beginners, maar er trainen ook Europees kampioenen bij hem. Richard heeft eerder dit jaar gastlessen gegeven bij Judovereniging Kai en er is een nauwe samenwerking ontstaan. Judovereniging Kai is ontstaan in 1962 en sinds 2010 is Fedor Roovers de trainer van de vereniging.

De lessen zijn voor zowel beginnende judoka's als voor gevorderden vanaf 15 jaar. De training is ook open voor belangstellenden. Wilt u het eens meemaken of een les meedoen, ga dan gerust langs op een vrijdagavond. De vereniging zorgt voor een passend judopak. Ter kennismaking kun je in de maand oktober vrijblijvend meetrainen.

Voor meer informatie: info@kaijudo.nl of kijk op kaijudo

 

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date