Judotoernooi in de Westwijkhal

17-01-2015 Sport Redactie

JUDO - De Sporthal Westwijk in Vlaardingen is op zaterdag 31 januari en zondag 1 februari 2015 weer het decor voor het grootste judotoernooi van Vlaardingen. Het wordt de 35ste editie en is daarmee een van de langstlopende en meest gerespecteerde toernooien.

Het toernooi is ontstaan uit de Vlaardingse Sportschool Tino Hoogendijk. De organisatie is jaren geleden overgenomen door de Stichting Vlaardingse Judo Vrienden (VJV) en uitgegroeid tot een twee daags evenement voor ruim 700 deelnemers van de alle leeftijden. Ieder jaar maken zo'n 45 trouwe! vrijwilligers én leerlingen van SGS Spieringshoek (maatschappelijke stage) de organisatie mogelijk. En de Ericaschool verzorgt sinds twee jaar de broodmaaltijden voor alle scheidsrechters en vrijwilligers!

De deelnemers komen niet alleen uit Zuid-Holland, maar uit alle windstreken. Noord-, Oost- en Zuid-Nederland zijn present en ook sportscholen uit het buitenland.

Op de mat staan gekwalificeerde scheidsrechters. Er wordt gewerkt met het internationaal Judo Wedstrijdreglement en een systeem van ‘dubbele eliminatie’: wie twee wedstrijden verlies, ligt uit het toernooi. En de winnaars worden ook dit jaar weer beloond met een in tin gegoten judobeeldje van de Vlaardingse kunstenares Dike Hof. Uiteraard voor de jubileumeditie een geheel nieuw, speciaal voor dit toernooi ontworpen exemplaar! 

Toeschouwers zijn van harte welkom; entreekosten zijn vier euro per volwassene en twee euro voor kinderen.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date