Jonge turnsters sluiten seizoen af

15-05-2016 Sport Redactie

Sanne Pruntel en Laurence van der Plaat

TURNEN - Afgelopen weekend was het een turnweekend voor de pre instappertjes (de op één na jongste selectie categorie) van Leonidas-Dovido. Eerder waren Elys van Dijk en Amy de Krieger al te zien in de finale van de Jong Talenten wedstrijd. Deze keer deden Laurence van der Plaat en Sanne Pruntel mee aan de turn4U minicup in Utrecht. Voor Leonidas-Dovido was dit de eerste keer dat de vereniging deelnam aan deze wedstrijd. Van tevoren wist men dan ook niet wat er te wachten stond, maar in de zaal hing er al direct een relaxte en gezellige sfeer.

De meiden startte hun wedstrijd op vloer. Al snel werd ontdekt dat de oefenstof waar de meiden hard op getraind hadden anders was dan de oefenstof die op de wedstrijd werd geturnd. Na wat aanpassingen hebben de meiden alsnog hun oefeningen kunnen turnen. De trainsters zijn dan ook supertrots dat de meiden zich niets hebben aangetrokken van de verwarring in de oefenstof en vooral hebben laten zien wat ze kunnen!
Voor de jonge turnsters en de trainsters was dit een leuk toernooi om het seizoen mee af te sluiten. De meiden hadden het erg naar hun zin en hebben vooral weer veel wedstrijdervaring op gedaan.

Op 21 mei turnt Demi Molenaar in Dordrecht haar wedstrijd in de categorie Pupil 2 om het Bondskampioenschap meerkamp Turnen dames. De dag erna is zij samen met Julia Oorthuis reserve bij de landelijke toestelfinales. Demi is reserve bij toestel sprong en Julia op het toestel balk.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date