Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt 777 kinderen in Vlaardingen

12-02-2020 Sport Redactie

VLAARDINGEN/REGIO - Sporten, muziekles, zwemmen, dansen het lijkt zo normaal dat alle kinderen dit kunnen doen, maar niet elke ouder kan het betalen. In samenwerking met de gemeente helpt het Jeugdfonds kinderen in armoede en heeft in het afgelopen jaar voor 777 kinderen in Vlaardingen de sport of cultuur betaald.

Het is belangrijk dat kinderen kunnen sporten of iets aan kunst en cultuur kunnen doen. Niet alleen omdat het leuk is, maar omdat het belangrijk is voor de persoonlijke ontwikkeling van kinderen. Door de inzet van het Jeugdfonds kunnen kinderen toch lid worden bij de plaatselijke sportvereniging en cultuurinstelling. Om dit mogelijk te maken ontvangt het Jeugdfonds Sport & Cultuur ieder jaar een bijdrage van de gemeente.

Naast voetbal, dansen, handbal of tekenen is het ook mogelijk om je zwemdiploma te halen via het Jeugdfonds. In het afgelopen jaar hebben 336 kinderen via het Jeugdfonds mee gedaan aan zwemles.

Ouders kunnen zelf geen aanvraag doen hier is een intermediair voor nodig. Een intermediair is een leerkracht, buurtsportcoach of professionele hulpverlener.

Aanvraag doen?


Is er thuis geen geld voor sport of cultuur? Het Jeugdfonds Sport & Cultuur kan het betalen. Kijk voor meer informatie op www.jeugdfondssportencultuur.nl