JBC wint knap van Petangeske

18-10-2018 Sport Redactie

JEU DE BOULES - Vlaardingen 1 speelde zaterdag 13 oktober, een zonovergoten dag, de eerste thuiswedstrijd tegen Petangeske 3 uit Bergen op Zoom. Lekker buiten de degens kruisen tegen een sterke tegenstander met ervaren boulers. De eerste doublettenronde leverde twee winstpunten op. Agostino Basso en Rene de Vogel wonnen met 13-8 en Herman en Margriet de Roo met 13-4. Piet Hoos en Jan Langerak speelden een partij van ruim anderhalf uur tegen een stugge tegenstander. Helaas ging de pot verloren, 11-13. Na een hapje en een koffie volgde de tripletten ronde.

Margriet de Roo, Rene de Vogel en Agostino Basso wisten hun partij met 13-8 te winnen. Herman de Roo, Piet Hoos en Jan Langerak speelden tegen goede tegenstanders en wisten met moeite en enig fortuin de zege binnen te halen. 13-7. Een gelijk spel was veilig gesteld maar, zoals altijd, was het doel de dagzege. Hiervoor moest nog een van de drie doubletten partijen worden gewonnen. Dit bleek lastig, omdat de Brabantse opponenten lieten zien dat zij geen beginnelingen waren.

Piet Hoos en Jan Langerak speelden wederom een gelijk opgaande partij die nipt verloren ging. Agostino Basso en Rene de Vogel konden ook geen vuist maken en moesten met 6-13 op het scorebord het strijdtoneel verlaten. Gelukkig konden Herman en Margriet de Roo, nadat de tegenstander tot drie keer toe de but eruit had geschoten, toch de partij beslissen. 13-9. Hierdoor was de dagzege een feit. 5-3 +16. Goed voor een tweede plaats op de ranglijst.

Zaterdag 27-10 uit tegen Bommequet 1 in Roosendaal.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date