JBC Vlaardingen twee keer gelijk

12-02-2017 Sport Redactie

PETANQUE  - Zaterdag 11 februari traden Vlaardingen 1 en 2 aan in de Nationale Petanque Competitie.

In de vierde Klasse moest Vlaardingen 1 naar Hoek van Holland om daar tegen PV Markeer 2 te spelen. Vlaardingen moet winnen om in ieder geval de tweede plaats niet af te geven aan Folâtre uit Pijnacker. Na een goede start en twee winstpunten in de eerste doublettenronde, werd er ook één partij in de triplette ronde gewonnen. De tussenstand was dus bij aanvang van de laatste en beslissende doublettenronde 3-2 in het voordeel van de Vlaardingers. De laatste ronde leek wel een thriller. Drie doubletten kwamen voor en het leek dat Vlaardingen op een mooie overwinning af stevende. Helaas, de kans op deze overwinning leek de spelers wel te verlammen. De tegenstanders kwamen steeds dichterbij en twee partijen gingen verloren. De derde partij werd, mede door een wat lucky schot van nestor Piet Hoos, toch binnen gehaald waardoor de partij eindigde in een gelijk spel 4-4.

In de vijfde Klasse moest Vlaardingen 2, thuis aan de Watersportweg, aantreden tegen koploper DGW uit Den Haag. Beiden staan, wat winst en verlies punten aangaat gelijk in de stand. DGW heeft alleen een beter saldo dan Vlaardingen. Een mooie kans dus om de koppositie over te nemen. Helaas ook hier sloeg een onbekend fenomeen toe. In de doubletten serie werden twee partijen, waar we duidelijk voorstonden, weggegeven. Tussenstand 1-2 . In de triplettenronde werd helaas ook één partij, waar met 12-6 slechts één puntje te gaan, de winst te pakken was werd waarschijnlijk door een tactische fout de partij toch nog weggegeven. Tussenstand 2-3. De laatste doublettenronde moest dus de beslissing brengen. Alles hing ervan af of de Vlaardingers hun zenuwen de baas konden. Dat bleek nu wel het geval en er werden 2 partijen van de drie, met duidelijke cijfers, gewonnen. Hierbij dient opgemerkt te worden dat de partij van Jan en Ria Perquin een slijtage slag was die na tweeënhalf uur in een 13-11 overwinning voor Vlaardingen eindigde. Einduitslag 4-4.

In de stand verandert er niets, maar de Vlaardingers zijn er nu zeker van dat ze niet de mindere zijn. Zaterdag 25 februari spelen Vlaardingen 1 en 3 thuis aan de Watersportweg 7 . Aanvang 12.00 uur.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date