JBC Vlaardingen timmert aan de weg

28-07-2017 Sport Redactie

JEU DE BOULES - Zondag 23 juli was het een drukte van belang op de Watersportweg bij Jeu de Boules Club Vlaardingen. Rond half negen was er al een groep vrijwilligers bezig om stoelen, partytenten, tafels en dergelijke neer te zetten op de terrassen. In de keuken werd hard gewerkt aan de voorbereidingen van de lunch en meer. Dit allemaal om klaar te staan voor de deelnemers aan het  "Vlaerdinghs Maetjes Toernooi" . Dit is een petanque toernooi voor de liefhebbers en voor clubspelers. Alle deelnemers krijgen een heerlijk 'Vlaerdinghs Maetje' vers van het mes. Zelfs voor de niet Vlaardingers waren er uitjes om op de oud Vlaardingse lekkernij en specialiteit te doen. Om half 10 kwamen de eersten van de 100 doubletten, dat zijn dus 200 deelnemers, zich al melden. Het was ook makkelijk te vinden want er was een mooie banner tussen de bomen gespannen zodat het van de Watersportweg en het fietspas goed te zien was.

Om half elf werd het toernooi, nadat de jubilarissen Aad Bot en Frans Janssen gehuldigd waren voor hun 25 jarig lidmaatschap, door wethouder Hoekstra op de compleet vernieuwde buitenbanen officieel geopend. Af en toe werd er een bezorgde blik naar de lucht geworpen, want je moet je niet indenken dat het zou gaan gieten. Dat zou een vroegtijdig einde van het toernooi betekend hebben. Maar gelukkig waren de weergoden de spelers goed gezind en waren er twee hele korte rustige druppelbuitjes die overgingen in zonneschijn waardoor het dubbel een top dag werd. De partijen liepen vlot, mede doordat er 6 banen in het boulodrome gebruikt werden zodat er 50 banen in gebruik waren en er geen wachtpartijen waren. Rond 18.00 uur waren alle partijen gespeeld en kon er overgegaan worden tot de prijsuitreiking.

1e:Davey Kooijman - Krijn Kok - 5 + 55

2e:Teun van Oijen -  Ron Tielman - PUK Haarlem - 5 + 53

3e:Sjaak Spruijt - Dennis Gunthermohr - Mix - 5 + 52

Er deed ook een paar jeugdige spelers variërend in leeftijd van 9 tot 13 jaar mee die samen met hun vader speelden. Twee van hen vielen ook nog in de prijzen. De derde verdient een speciaal woord van dank. Op het moment van aanmelding werd er door 1 team afgebeld waardoor er een vrijloting in het spel ontstond. Hij was gelijk bereid om met zijn vader de opengevallen plaats in te nemen.

25e nog steeds in de prijzen Lars Telkamp en vader Erik van Les Cailloux 4 +26

30e Mike Krohne en vader Richard van L'Esprit 4+17.

44e Max Hokken en vader Chris van L'Esprit 3 + 7.

Na een woord van dank aan de vrijwilligers die de hele dag voor de meer dan 200 gasten gezorgd hadden, werd het toernooi en de schitterende dag afgesloten.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date