JBC Vlaardingen stoomt door

26-11-2018 Sport Redactie

JEU DE BOULES - Op zaterdag 24 November kwam Nieuwerkerk op bezoek bij JBC Vlaardingen. De doubletten werden als volgt ingedeeld, Jan Langerak en Herman de Roo, Rene de Vogel en Agostino Basso, Rinus Petersen en Margriet de Roo waardoor Piet Hoos de eerste ronde plaats moest nemen op de bank. Jan en Herman wisten hun tegenstander vanaf het begin goed onder druk te zetten wat resulteerde in een 13 - 1 overwinning. Ook Agostino en Rene haalden de punten binnen 13 - 6. Helaas wisten Rinus en Margriet hun partij niet in hun voordeel te beslissen.

In de triplettenronde werd in de volgende opstelling gespeeld. 1e triplette Herman, Piet en Jan en de 2e triplette Agostino, Margriet en Rinus. Herman, Piet en Jan begonnen sterk en liepen snel uit naar een 8 - 3 voorsprong toen de tegenstander een schuifschot plaatste met een voor hen zeer gelukkige afloop. Hierna kwam de beslissende mène waarbij de tegenstander mis schoot en een sterk geplaatste bal van Piet niet verbeterden. Jan plaatste zijn twee boules beide iets te kort waardoor de Vlaardingers nog steeds op één punt lagen. Na goed overleg werd besloten om op de boules van Jan te plaatsen. Herman probeerde dit uit te voeren en het resultaat was perfect. Beide boules van Jan opgespeeld en ook de eigen boule eindigde op punt. Vier punten en de partij uit 13 - 8. Ook de tweede triplette werd gewonnen met 13-10, nadat er enkele kansen om de partij te beslissen niet werden verzilverd.

Jan nam plaats op de bank voor de tweede doubletten ronde waardoor Piet met Herman speelde. De twee andere doubletten waren in dezelfde samenstelling als tijdens de eerste ronde. Bij Herman en Piet ging het voortvarend. Al snel een 9 - 0 voorsprong maar toen begon het om te slaan en het werd 9 - 9! Rene en Agostino waren richting de kantine, uitslag op dat moment onbekend. Met nog vijf boules in de hand werd besloten om de but te schieten. Het eerste schot was vol raak en de but vloog de baan uit. 13 – 9 winst. Het bleek dat Rene en Agostino ook hadden gewonnen, 13 - 11. Helaas ging de partij van Margriet en Rinus verloren 7 - 13. Resultaat 6 - 2 winst met saldo +25 en nog ongeslagen. Op naar de volgende tegenstander.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date