JBC Vlaardingen laat zich weer gelden

23-01-2019 Sport Redactie

JEU DE BOULES - Nadat voor de feestdagen de eerste seizoenshelft door JBC Vlaardingenzonder puntverlies was afgesloten is de tweede seizoenshelft op zaterdag 19 januari gestart. Het doel wat de Vlaardingers willen verwezenlijken is uiteraard blijven winnen. Makkelijk gezegd maar lastig wanneer je de te kloppen tegenstander bent.

Zaterdag weer met een volledig team, wat automatisch een reserve per ronde betekent. De teams voor de eerste doublettenronde waren: Jan Langerak/Herman de Roo, Rene de Vogel/Agostino Basso en Margriet de Roo/Rinus Petersen. Piet Hoos hield de reservebank warm. Margriet de Roo en Rinus Petersen pakten een mooie 13-5 overwinning door goed plaatsen en beheerst schieten. Ook Jan Langerak en Herman de Roo pakten de winst door continu druk op de tegenstander te zetten, 13-3. Rene de Vogel en Agostino Basso kwamen niet goed in hun spel. Er werd nog gedraaid met plaatsen en schieten maar zonder het gehoopte resultaat. De pot ging uiteindelijk met 6-13 verloren. Met een 2-1 voorsprong aan de koffie.

De tripletten ronde werd in een andere samenstelling gespeeld dan gebruikelijk. Agostino Basso nam plaats op de bank en de teams die het veld betraden, waren, Piet Hoos/Jan Langerak/Rinus Petersen en Rene de Vogel/Margriet de Roo en Herman de Roo. Beide teams speelden sterk. Vooral het team met de hoogste gemiddelde leeftijd en de meeste jaren petanque ervaring. Zij sleepten een 13-3 overwinning binnen. Rene/Margriet/Herman deden ondanks een meer bescheiden ervaringsniveau hier niet veel voor onder, 13-7. Lekker pauzeren met de zekerheid van gelijk spel.

De tweede doubletten ronde werd dus gestart met een 4-1 voorsprong met de volgende teams. Herman de Roo/Margriet de Roo, Piet Hoos/Rinus Petersen en Rene de Vogel/Agostino Basso. Jan Langerak zorgde voor de coaching. Piet Hoos en Rinus Petersen leken in hoog tempo naar een verpletterende overwinning af te stevenen maar je mag nooit verslappen. Gelukkig was er tijdig herstel en een verdiende overwinning, 13-9. Herman en Margriet de Roo moesten hard werken voor de overwinning hetgeen ook bij Rene de Vogel en Agostino Basso het geval was. Gelukkig kwam het goed voor beide teams. Nog eens twee keer een 13-10 overwinning op het formulier. Resultaat een 7-1 overwinning. Toppers wederom top en als een sterk collectief gepresteerd. Nog zes finales te gaan.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date