JBC Vlaardingen kampioen

11-03-2019 Sport Redactie

JEU DE BOULES - Met nog drie wedstrijden te spelen had JBC Vlaardingen nog maar één punt (1 gelijk spel) nodig om de titel te pakken. Dat kon afgelopen weekend al gebeuren bij de directe concurrent voor de titel, Nieuwerkerk. Om 12.00 uur werd gestart met de doublettenronde. Vlaardingen koos daarbij net als een week eerder tegen Dongen voor drie mannenteams, t.w. Jan Langerak en Piet Hoos, Rene de Vogel en Agostino Basso en Rinus Petersen en Herman de Roo. Margriet de Roo en Carla Herder namen plaats op de bank. Rinus Petersen en Herman de Roo pakten hun puntjes maar hoge scores bleven uit. Langzaam wordt de partij binnengehaald. 13-7. Rene de Vogel en Agostino Basso zaten toen al aan de koffie. Zij speelden een heel sterke partij waarbij Agostino Basso als vanouds stond te tireren met een 13-2 overwinning als resultaat. Jan Langerak en Piet Hoos hadden het echter zwaar. Er werd onderling gewisseld met plaatsen en tireren maar dit mocht niet baten. De mène van 5 die ze tegen kregen kon niet worden ingehaald, waardoor uiteindelijk met 9-13 werd verloren. 2-1 voor met nog vijf partijen te gaan.

De tripletten ronde werd Jan Langerak en Piet Hoos rust gegund en mochten de dames bij de teams al plaatsend de spits afbijten. Margriet de Roo deed dit samen met Rinus Petersen en Herman de Roo en Carla Herder met Rene de Vogel en Agostino Basso. Beide dames speelden sterk. Het triplette van Carla Herder wist de partij met 13-7 te beslissen waardoor bij winst van het triplette van Margriet de Roo het kampioenschap binnen zou zijn. Zij lagen op ramkoers maar doordat er een mène van vier punten door de tegenstander werd gescoord voelden zij de hete adem van Nieuwerkerk in hun nek. Dankzij goed plaatsen van Margriet, boule d’avant, boule d'argent, werd de voorsprong uitgebouwd tot het moment dat er nog drie boules waren om één boule van de tegenstander te schieten voor uit en het kampioenschap. Herman ging staan maar zag zijn boule net achter de te schieten boule vallen. Gelukkig kon Rinus de druk wel aan. Hij haalde de trekker over waarna de champagne kurken door de boule drome schoten en de fanfare binnen marcheerde terwijl Vlaardingen de felicitaties van een zeer sportieve en fijne tegenstander in ontvangst nam. 4-1 voor, het gelijk spel was zeker.

De laatste doubletten ronde was een formaliteit. Dit was te zien aan het spel van Agostino Basso en Margriet de Roo. Zij waren snel klaar. 3-13 verlies. Ook Jan Langerak en Piet Hoos konden wederom geen vuist maken en verloren voor het eerst in twaalf wedstrijden twee partijen, 7-13. Geen probleem, want deze 2 kanjers respectievelijk 85 en 89 jaar hebben een significante bijdrage aan dit kampioenschap geleverd. Geweldig mannen! Carla Herder en Rinus Petersen wisten zich te herpakken en zorgden voor een 13-12 overwinning en een 5-3 einduitslag.

Nog twee partijen en volgend jaar een niveau hoger acteren in de derde klasse.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date