JBC Vlaardingen handhaaft zich aan kop

13-11-2018 Sport Redactie

JEU DE BOULES - Vlaardingen 1 speelde zaterdag uit tegen Dongen in Brabant. Hoewel Dongen de hekkensluiter is n de poule, is dit geen garantie voor een makkelijke partij. Dongen liet zien waarom dit zo'n moeilijke poule is, waar iedereen van elkaar kan winnen en verliezen. De eerste doublettenronde was zo gebeurd voor Piet Hoos en Jan Langerak en ook Rene de Vogel en Agostino Basso konden al snel aan de koffie. Respectievelijk 1-13 en 6-13 verlies. Herman en Margriet de Roo wisten gelukkig hun zeer boeiende partij na ruim anderhalf uur in hun voordeel te beslissen,13-10. Met een 2-1 achterstand naar de tripletten ronde.

Hier werden betere resultaten geboekt. Piet Hoos, Jan Langerak en Herman de Roo waren na vijf mènes klaar, 13-3 en ook Agostino Basso, Rene de Vogel en Margriet de Roo pakten, dankzij scherp plaatsen van Margriet en goed tireren van Rene, de overwinning 13-7. De achterstand omgezet in een voorsprong. Nu was het zaak om door te drukken.

De laatste doubletten ronde werd in dezelfde samenstelling als de eerste ronde gespeeld. Piet Hoos en Jan Langerak,nu stukken beter dan de eerste ronde, boekten een 13-8 overwinning. Rene de Vogel en Agostino Basso hadden geruild en dit pakte goed uit. Agostino plaatste goed en Rene tireerde alsof hij nooit anders had gedaan. Het resultaat, een 13-7 overwinning. Herman en Margriet de Roo moeten hun meerdere erkennen in hun beter plaatsende en schietende tegenstanders 4-13.

Weer een 5-3 overwinning in de knip en de koppositie gehandhaafd. 24 November moet JBC Vlaardingen aan de bak tegen Nieuwerkerk 2 in vlaardingen.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date