JBC Vlaardingen gelijk tegen Dongen

25-02-2019 Sport Redactie

JEU DE BOULES - Zaterdag 23 februari speelde JBC Vlaardingen met een voltallig team tegen Dongen, de nummer vier van de ranglijst De Vlaardingers startten tegen de zes mannen van Dongen met alle Vlaardingse mannen in het veld en de dames op de bank. Een tactisch besluit waarmee werd getracht meteen een 3-0 voorsprong te nemen.

Dat lukte niet helemaal. Rinus Petersen en Herman de Roo werden geconfronteerd met taaie tegenstanders die zeker in het begin het geluk aan hun zijde hadden. Hierdoor liep de stand uit naar 2-5. Hierna kon er meer druk worden gezet door de Vlaardingers en werd de partij uiteindelijk met een mène van 5 punten beslist 13-5. Ook Jan Langerak en Piet Hoos pakten hun partij, 13-7. De derde doublettenpartij ging verloren. Agostino Basso en Rene de Vogel werden geconfronteerd met de betere spelers van Dongen en gingen met een 8-13 nederlaag het veld af. Hoe dan ook een 2-1 voorsprong bij het ingaan van de triplettenronde.

Carla Herder, Rene de Vogel en Rinus Petersen begonnen sterk en hadden al snel een flinke voorsprong. Deze verdampte gedurende de partij maar na twee bloedstollende mènes in de eindfase van de partij, werd de winst binnen gesleept, 13-12. Herman de Roo, Margriet de Roo en Agostino Basso haalden helaas alle drie hun normale niveau niet waardoor er kansloos met 4-13 werd verloren. Nog steeds een voorspong van 3-2 die de Vlaardingers in de laatste doubletten ronde verder uit moesten uitbouwen.

Jan Langerak en Piet Hoos die tijdens de triplettenronde hun krachten hadden gespaard, mochten wederom samen de strijd aangaan. Herman de Roo vormde een doublet met Rene de Vogel en Margriet de Roo met Rinus Petersen. Rinus Petersen en Margriet de Roo waren als eerste gereed. Helaas was een 8-13 nederlaag het resultaat. Een 3-3 tussenstand waardoor de twee nog spelende doubletten partijen in winst moesten eindigen om de overwinning te behalen.

Herman de Roo en Rene de Vogel speelden een goede partij. Rene de Vogel trok de partij naar de Vlaardingers door fantastisch te plaatsen. Heel de partij kon een kleine voorsprong worden behouden. In de eindfase was er een hoop herrie op de naastgelegen baan, hetgeen geen goed teken kon zijn. Hierdoor nam de druk bij Herman en Rene nog meer toe. Gelukkig hielden zij het hoofd koel en werd na eenvier4 punten mène  de 12 punten bereikt. Twee mènes later werd het dertiende punt gescoord en was de overwinning binnen. Bij Piet Hoos en Jan Langerak was de partij verloren gegaan, doordat Piet Hoos een reglementaire fout maakte waardoor de tegenpartij de overwinning in de schoot kreeg geworpen zonder nog een boule te hoeven gooien. Eindstand 4-4.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date