JBC scoort goed in Petanque Competitie

11-04-2017 Sport Redactie

JEU DE BOULES - Zaterdag 8 april was de laatste dag van de dit jaar nieuw opgezette NPC ( Nationale Petanque Competitie). JBC Vlaardingen had hier met drie teams ingeschreven en presteerde tot nu toe wisselend tot goed. Vlaardingen 1 speelde tot de voorlaatste dag mee voor het kampioenschap. Na het verlies vorige week tegen de koploper Gouda, stond vandaag de laatste wedstrijd tegen L’Esprit uit Schiedam op het programma. De Vlaardingers waren uit op rehabilitatie en dat was te merken. Zonder al te veel problemen werd de partij gewonnen 7-1.

Vlaardingen 2 had ook nu nog mogelijkheden op het kampioenschap. Het vereiste wel wat rekenwerk en een ‘als-dan-theorie’, maar het kon. Als de koploper verloor in Maassluis en Vlaardingen won van Maasstad dan, ja dan waren ze kampioen. Er werd voortvarend gestart. Om een onbegrijpelijke reden werd er zeer nerveus gespeeld en werd het normale niveau niet gehaald. In de doubletten ronde werd het eerste onnodige verlies al gepakt. 1-2. De triplette ronde liet zien hoe je gebruik moet maken van de fouten van de tegenstander. Maasstad kon niet uit de wurggreep ontsnappen en Vlaardingen won terecht 1 triplette. Tussenstand 2-3. Nu kwam het op de laatste doubletten ronde aan. Jan en Ria speelden, net als Gre en Greetje, de frustraties van zich af en wonnen beiden hun partij 13-4. Hierdoor was het 4-3 voor Vlaardingen. Jan Perquin en Corrie Harteveld konden nog voor de winst zorgen maar dan moesten ze wel winnen. Jammer genoeg konden ze deze winst net niet pakken en moesten met een verlies van 10-13 genoegen nemen. Hierdoor was de gelijke eindstand bereikt. Helaas DGW maakte geen fout en speelde, evenals Vlaardingen, gelijk in Maassluis en behaalde hiermee het kampioenschap.

Vlaardingen 3 was het team dat de gehele competitie eigenlijk een beetje onder het kunnen presteerde. Hun plaats op de ranglijst leek een beetje op een jojo. De laatste wedstrijd moest gespeeld worden tegen Les Francophiles in Rotterdam. Hier was nog een mogelijkheid om twee plaatsen te klimmen en als derde te eindigen. Vol ambitie trokken ze naar Rotterdam om dit resultaat binnen te halen. Na een 2-1 winst in de eerste doubletten ronde stond de triplette ronde op het programma. Dit was een stapje te veel en de 2-1 voorsprong werd omgezet naar een 2-3 achterstand. Dit deed even zeer en eigenlijk werd een totaal verlies verwacht. Niets was echter minder waar. Nu bleek dat dit team toch meer veerkracht heeft dan verwacht. De tweede doubletten ronde werd een sloopronde. Met gedurfd en goed uitgevoerd spel werd de ene na de andere partij winnend afgesloten zodat de eindstand in een keurige 5-3 winst op het bord kwam. De derde plaats in hun klasse was hierdoor verzekerd. Een compliment waard voor dit team.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date