JBC doet wat het moet doen

26-03-2018 Sport Redactie

JEU DE BOULES - JBC Vlaardingen 1 speelde zaterdag 24 maart thuis tegen Midi uit Delft. Voor Midi was dit, in deze fase van de competitie, nog een belangrijke wedstrijd. Om niet het risico te lopen in de degradatiezone te komen, moest Midi minimaal een gelijkspel halen. Vlaardingen 1 stond al compleet veilig en kon dus vrijuit spelen, maar wilde sowieso de winst binnenhalen. Maarten Hoogendoorn en Bert Boogaard zaten na de eerste doublet weer snel in de kantine. Zij wonnen hun partij vrij makkelijk met 13-3. Jelle Ram met Jannie van der Hoek wonnen met 13-7, mede doordat Janny voor 3 punten schoot toen het hard nodig was.

Piet Hoos en Ton van Os, wisten ook hun partij winnend af te sluiten. De volgende triplettenronde zou bepalend zij voor de einduitslag. Met een mooi schot voor vier punten maakte Maarten, gesteund door het goede plaatsen door Bert en Ton, de partij uit. Jelle / Jannie en Piet wisten op een rustige manier ook hun potje uit te halen, en na deze partij stond Vlaardingen met 5-0 voor, en de wedstrijd gespeeld. Wel moesten de laatste 3 doubletten nog gespeeld worden, maar de druk van het heilige moeten was er duidelijk af. JBC Vlaardingen wist nog één doublet te winnen waardoor de einduitslag 6-2 voor Vlaardingen was.. Voor Midi is het spannend wat de andere uitslagen zijn. Kunnen zij zich handhaven in deze poule of degraderen zij?

Met nog een wedstrijd te gaan voor Vlaardingen uit tegen ABA in Rijswijk, zit deze Nationale Petanque Competitie er voor 2017/2018 weer haast op. Vlaardingen 2 had een vrije dag en speelt over 14 dagen haar laatste wedstrijd in Rotterdam tegen Maasstad. Vlaardingen 3 haalde een mooie 5-3 overwinning tegen NieuwerkerkGerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date