Jaimy Bordewijk districtskampioen turnen

03-04-2018 Sport Redactie

TURNEN - In totaal drie turnsters van Triade hadden zich weten te plaatsen voor de Districtsfinale Zuid-Holland afgelopen weekend in Amsterdam. Op zich al een hele goeie prestatie van de kleine club uit Vlaardingen. Zaterdag werd de meerkamp geturnd, het totaal over vier toestellen voor de turnsters Liselot van den Boogert bij de junioren en bij de senioren Kim van der Touw en Jaimy Bordewijk.

Helaas had Liselot duidelijk niet haar dag en turnde niet zoals we van haar gewend zijn. Zij eindigde hierdoor in de middenmoot. In de andere baan kwamen de senioren in actie. Voor Kim was dit haar eerste districtsfinale en voor haar was hier mogen turnen al bijzonder. Kim turnde een hele nette wedstrijd en mocht zeer tevreden zijn met plaats 24 van de 36 turnsters.

Jaimy Bordewijk pakte al eerder op beide regiowedstrijden het goud en voor haar was het behalen van een podiumplek wel het doel. Jaimy turnde ijzersterk, pakte met een puntenrecord van dit seizoen van 46.400 ook hier het goud en is Districtskampioen Zuid-Holland. De volgende dag mocht Jaimy alsnog aantreden op de wedstrijdvloer en nu voor de toestelfinale Sprong en Balk waar ze zich voor geplaatst had. Ze startte op haar favoriete toestel Sprong waar zij zich als eerste geplaatst had en eigenlijk een medaille hier wel stiekem in het vizier lag. Echter  de turnster vlak voor haar maakte een hele nare val waardoor de schrik er behoorlijk in zat. Ze nam teveel energie mee in haar aanloop waardoor ze na haar landing snelheid over had. Uiteraard teleurgesteld maar begrijpelijk na de crash van de turnster voor haar in de reeks. Door naar het toestel balk waar Jaimy ook altijd heel netjes en strak turnt maar haar moeilijkheid ligt hier nog iets lager. Jaimy had zich goed herpakt na sprong en turnde een uiterst strakke oefening die goed was voor het Brons!

Zaterdag 7 april mag Jaimy Bordewijk haar halve finale 'doen' in aanloop naar het NK turnen in Nieuwegein. Een plaats bij de eerste zes turnsters is dan het doel om de finale zeker te stellen.

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date