Categorieën

Service

Jaimy Bordewijk Brons Regiokampioenschap

Jaimy Bordewijk Brons Regiokampioenschap
Sport

Jaimy Bordewijk Brons Regiokampioenschap

  • Redactie
  • 11-01-2016
  • Sport
Jaimy Bordewijk Brons Regiokampioenschap

TURNEN - Hellevoetsluis was gisteren het toneel voor de eerste van twee regiokampioenschappen voor de turnsters uit de 3de divisie. Voor de onderbouwturnsters, de jongste meisjes van turnvereniging Triade, was deze wedstrijd een mooie test om te zien hoever ze zijn en waar nog hard aan gewerkt moet worden. Ze stonden allemaal super gemotiveerd aan de start en eindigden netjes in de middenmoot.

De bovenbouwturnsters starten in de ochtend met de Jeugd, maar ze hadden helaas niet echt niet hun dag. Hun oefeningen waren klaar en de trainingen verliepen voorspoedig maar het mocht op deze dag voor hen niet lukken. Balen dus, maar vol vertrouwen naar de volgende wedstrijd.

Als laatste stonden de junioren en senioren in de startblokken. Junior Thirza komt net terug van een maandenlange blessure en is sinds kort in de opbouw. Voor haar was deze kans enkel om weer wat wedstrijdritme op te bouwen.

Yona daarentegen startte heel sterk op sprong maar moest voortijdig de brug verlaten en kostte haar hele dure punten. Hier had veel meer ingezeten. De senioren, in de andere baan, moesten al starten zonder hun turnmaatje Leslie Bordewijk, die herstellende is van een operatie en zeer waarschijnlijk het hele seizoen is uitgeschakeld.

Kim van der Touw, die vreselijk hard en succesvol heeft gewerkt aan uitbreiding van haar programma, ging wederom onderuit op zowel balk als brug. Jaimy Bordewijk bleef over om de eer van de club hoog te houden. Tijdens de warming-up blesseerde zij haar rug en er werd na overleg met de trainster besloten haar oefeningen aan te passen. Uiteindelijk pakte ze alsnog de derde plaats en nam het brons mee naar huis. Zo hebben de turnsters van Triade alsnog de dag zeer positief kunnen afsluiten!

De volgende twee zaterdagen mogen de 2de divisieturnsters hun tweede regiowedstrijden turnen in Amsterdam.