Iris van der Weijde naar NK Finale turnen

14-04-2016 Sport Redactie

TURNEN - Twee halve finales stonden er op de agenda voor de Triade turnsters Jaimy Bordewijk (Senior 3de divisie en Iris van der Weijde (Senior 2de divisie), afgelopen weekend in wederom een uithoek van Nederland: Dalen!

Jaimy Bordewijk mocht zaterdag het spits afbijten voor Triade en startte op vloer. Zij kampt al het hele seizoen met blessures en was ook voor deze halve finale nog niet volledig hersteld, wat betekende dat zij niet haar volledige programma kon turnen. Jaimy heeft er echter verschrikkelijk hard voor gewerkt, en liet prachtig turnen zien. Ze moest helaas op de balk wat fouten incasseren waardoor zij geen plaats 7 notering kon neerzetten en de finale aan haar voorbij zag gaan.

Zondagavond was het aan Iris van der Weijde om te proberen een plaats bij de eerste 9 turnsters te bemachtigen. Ook zij startte op vloer met een nette oefening maar zij liet hier wel wat punten liggen. Dit maakte zij ruimschoots goed op bij de Sprong, wat haar een hele nette 12.025 opleverde. De concurrentie was daarbij uiterst sterk en maakte nagenoeg geen fouten. Bij de brug startte Iris uitstekend maar ze moest halverwege de oefening het toestel verlaten. Dit kostte een hele punt en de verwachting bij zowel trainster als turnster was dat alle kansen nu verkeken waren. Iris hervatte daarop haar oefening, maakte op aangeven van de trainster het element nog een keer en maakte absoluut perfect haar oefening af.

Het enige doel was nu de wedstrijd goed afmaken en dit deed Iris met een geweldige oefening op balk. Hier geen fouten en uiterst stabiel geturnd. Een super score van 11.650 kwam op het bord en toen werd het alsnog spannend of 45.620 punten misschien toch wel genoeg zou zijn. Een grote opluchting toen bleek dat Iris de 8ste plek in het eindklassement pakte en dus geplaatst voor het Bondskampioenschap Turnen op 28 mei in Tilburg. Achteraf bleek haar balk score ook genoeg voor de reserveplaats op de Toestelfinale balk. Op naar het NK!

 

Gerelateerd