Iris van der Weijde naar halve fiinale NK Turnen

11-03-2019 Sport Redactie

TURNEN -MAfgelopen zaterdag 9 maart mocht turnster Iris van der Weijde in Hardenberg aantreden voor de landelijke kwartfinale turnen dames tweede divisie. Het doel was een plek binnen de top 13 van de 30 turnsters om zichzelf hiermee een plaats voor de halve finale te bemachtigen. Het niveau is hoog en de verschillen tussen de turnsters uiterst klein waarmee je dus eigenlijk geen fout kan permitteren en hiermee de aanloop naar de Finale verkeken is.

Iris startte op balk waar ze een hele strakke losse radslag turnde maar helaas wel een fout in de acro-combi maakte, waardoor ze meteen 0,5 punt liet liggen. Hierna door naar vloer wat altijd een heel sterk toestel is voor Iris. Jammer genoeg kwam ze niet in het ritme en moest ook nog een val incasseren waardoor ook hier het cijfer tegenviel. Echter had de jury een fout gemaakt in de D-score en kreeg ze alsnog 0,4 punt erbij. Na twee toestellen was in ieder geval de stress bij de trainster groot en zag het er niet heel goed uit. Op het derde toestel sprong herpakte Iris zich en turnde een hele mooie half in/anderhalf uit wat een 11.800 opleverde. Alles stond of viel met het laatste toestel brug. Haar moeilijkheid op dit toestel is een van de hoogste maar in de aanloopwedstrijden naar deze kwartfinale was de oefening nog niet stabiel en ze moest hier dus echt laten zien wat ze kan. Ondanks de druk turnde Iris nu wel een nagenoeg foutloze oefening met 10.550 punten. Met een totaal van 43.583 punten nam ze de tiende plek in en is dus verzekerd van een plaats in de halve finale!

De halve finale zal plaatsvinden in Leusden in het weekend van 6 en 7 april of in Rotterdam op 13 en 14 april.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date