Iris van der Weijde 15de op NK Turnen

27-05-2019 Sport Redactie

TURNEN - Op 25 mei reisden turnster Iris van der Weijde, trainsters en supporters van turnvereniging Triade af naar Duiven voor het bondskampioenschap turnen 2de divisie. Dit was het doel van het seizoen, om de finale te halen en deze finale stond dan ook in het teken van genieten van deze wedstrijd.

Iris startte op het toestel brug en zette hier meteen een topoefening neer met een 10.700 als resultaat. Door naar het toestel balk waar ze ook een nagenoeg foutloos oefening turnde. Heel jammer dat de jury een combinatie niet had geteld waardoor ze kostbare punten in de D-score mistte, 11.233 punten. Haar vloeroefening leverde een 11.333 op en op Sprong een hele mooie half in/anderhalf uit 11.867 punten.

Iris heeft echt niets laten liggen op deze finale, was mentaal erg sterk en turnde fantastisch ondanks de druk van deze wedstrijd. Uiteraard in deze finale van 36 beste turnsters van Nederland waren alle turnsters heel sterk en dus de verschillen heel erg klein. Ze mag ongelooflijk trots zijn met het behalen van de 15de plek en de bronzen plak van de halve finale.

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date