Handbalsters Twist 2 halen verrassende overwinning

• 01-03-2016

HANDBAL - Het tweede team van de handbaldames van S.C. Twist moest afgelopen weekend aantreden Conventus uit Zwijndrecht. De Westwijkhal in Vlaardingen was wegens vakantie gesloten en daarom moest uitgeweken worden naar de sporthal in Schiedam. Het tweede damesteam van Twist is een heel jong team en speelt in de zaalcompetitie alleen maar tegen 1ste teams en doet veel ervaring op. Conventus is, op basis van het aantal verlies punten, koploper in de afdeling Zuid-Holland 2e klasse, terwijl Twist in de onderste regionen verkeerd.

De dames van Twist begonnen fel aan de wedstrijd en dit verraste Conventus dat een eenvoudige middag verwachtte. Twist nam echter brutaal een voorsprong van 4-1. De verdediging van Twist bleef daarbij de aanvalsters van Conventus stevig aanpakken wat irritatie opleverde. Het geroutineerde Conventus ging veel praten tegen de scheidsrechter wat hen enkele tijdstraffen opleverde. De rust werd bereikt bij een 8 – 6 voorsprong voor de dames van Twist.

Tweede helft

De vraag was of de dames van Twist de tweede helft het fysiek konden opbrengen omdat zij meestal in het tweede deel de wedstrijd uit handen gaven. De verdediging van Twist stond echter als een huis met daarachter een uitstekend keepster en Conventus kon moeilijk tot scoren komen. Toen ook nog de snelle break-out ging lopen speelden de dames van Twist een gewonnen wedstrijd en kon Conventus niet aanhaken. Jammer genoeg werden er enkele strafworpen gemist anders was de uitslag nog hoger uitgevallen.

De Dames 2 van Twist behaalde een onverwachte maar zeer verdiende overwinning van 15 – 11 .