Handbalheren Twist behalen ruime overwinning

• Redactie
  • 15-02-2016

HANDBAL - De handbalheren van S.C. Twist moesten afgelopen weekend aantreden tegen H.V.O.S. uit Spijkenisse. De heren moesten iets goed maken na de kansloze nederlaag van vorige week tegen koploper HVV’70 maar vooral voor de onnodige nederlaag in de uitwedstrijd tegen H.V.O.S.

Vanaf het eerste fluitsignaal maakte de heren duidelijk dat er vandaag niets te halen was in Vlaardingen. De verdediging stond goed en in de aanval werd gemakkelijk het net gevonden doordat er veel bewogen werd. Al snel stond er een 10-5 voorsprong op het scorebord. De heren van S. C. Twist lieten zich daarop door het zeer trage spel van H.V.O.S. in slaap sussen waardoor de concentratie verslapte en men onnodig een aantal doelpunten moesten incasseren. Vlak voor rust schroefde de heren het tempo weer iets op en halverwege de wedstrijd stond er een voorsprong van 14-8 op het scorebord.

In de rust wees trainer/coach Dennis Teeuw de heren erop vooral geconcentreerd te blijven en niet mee te gaan in het langzame spel. De boodschap was duidelijk overgekomen: Vanuit een hechte verdediging werd heel snel de break-out gelopen en kon H.V.O.S niet meer bijblijven.

Regelmatig werden ook de hoeken vrijgespeeld en liep de voorsprong al snel op naar 22-10. De laatste tien minuten verminderde de concentratie weer iets, waardoor enkele vrije kansen werden gemist en H.V.O.S. nog enkele keren kon scoren zonder dat S.C. Twist nog echt moeilijk werd gemaakt.

De handbalheren van S.C. Twist behaalden een verdiende , ruime overwinning met 29-15 op het zwakke H.V.O.S.