Handbaldames Twist tonen veerkracht

• 28-03-2017
HANDBAL - De handbalsters van S.C. Twist moesten afgelopen zondag aantreden tegen het op de derde plaats staande RHV uit Rijen dat nog volop in de race is om een promotiewedstrijd af te dwingen. Voor de dames van S.C. Twist staat er niets meer op het spel en is er naast de sportieve uitdaging alleen de 5e plaats het hoogst haalbare.

De dames van S.C. Twist begonnen, zoals vaak, goed aan de wedstrijd en namen direct het initiatief door sterk te verdedigen en in de aanval met veel positiewisselingen RHV onder druk te zetten. Door het gevarieerde aanvalsspel nam S.C. Twist een 10 -5 voorsprong. De verdediging van RHV ging offensiever spelen waardoor de dames van Twist het lastiger kregen en RHV langzamerhand vat op de wedstrijd kreeg. De rust kwam bij een 10 - 8 voorsprong voor de Vlaardingse dames.

In de tweede helft schoot RHV uit de startblokken en konden de dames van S.C. Twist niet aanhaken waardoor ze enigszins werden overlopen . De dames van Twist scoorden in die fase moeilijk terwijl bij RHV bijna alle kansen benut werden. Met nog 10 minuten te spelen was voorsprong van S.C. Twist als sneeuw voor de zon verdwenen en keken zij tegen een 15–18 achterstand aan.

Ineens kregen de dames van S.C. Twist weer grip op de aanval van RHV waardoor de eigen aanval ook weer ging lopen. Met een paar mooie vrije worpen, waarmee de cirkel- en hoekspeelsters werden vrijgespeeld werd de stand weer gelijk getrokken. RHV had geen antwoord op de veerkracht die de dames van Twist hier toonden en ze werden via snelle aanvallen en mooi uitgevoerde wissels regelmatig gepasseerd.

De eindstand werd 21 – 18 voor de dames van S.C. Twist en ondanks de wisselende kansen, was er niets af te dingen aan deze mooie overwinning.