Handbaldames Twist nauwelijks in de problemen

• 24-10-2016
VLAARDINGEN - De handbalsters van S.C. Twist traden afgelopen weekend in de derde wedstrijd van de zaalcompetitie aan tegen het Brabantse HV Heerle. Voor SC Twist was alleen een overwinning voldoende, anders zou aan het begin van de zaalcompetitie al een behoorlijke achterstand op de bovenste plaatsen opgelopen worden.

Vanaf de eerste minuut kreeg Ilse van der Hoest opnieuw manverdediging waardoor de overige aanvalsters met veel beweging de verdediging van Heerle onder druk moesten zetten. De verdediging van zowel Twist als Heerle stonden uitstekend waardoor doelpunten kostbaar waren en na 10 minuten pas een 2 – 0 voorsprong voor de dames van Twist op het scorebord stond. Door snelle spelhervatting en omschakeling vanuit de verdediging namen de Vlaardingse dames langzaam het heft in handen en kwamen op een 5 – 1 voorsprong. Door slordigheden in de aanval kon Heerle vlak voor rust nog terug komen tot 6 – 5.

In de pauze wees trainer / coach Bouke Troost de dames dat er vanuit de hoeken meer beweging en druk gezet moest worden op de verdediging. Dit had direct succes en met gevarieerd aanvalsspel werden regelmatig de cirkel en de hoeken vrijgespeeld en namen de dames van SC Twist langzaam afstand.

Nog een keer zette HV Heerle aan door op het moment dat de dames van SC Twist tegen enkele tijdstraffen opliepen, hun keeper te wisselen voor een extra veldspeler. Ook met deze numerieke minderheid van 7 aanvallers tegen 5 verdedigers, bleef de verdediging van Twist uitstekend georganiseerd en gaven zij nauwelijks kansen weg. De dameshandbalsters van Twist bepaalden hiermee een mooie en verdiende overwinning met 16 – 11 op HV Heerle.

Volgende week staat een uitwedstrijd tegen ROAC uit Rijpwetering op het programma.