Handbaldames Twist behalen eenvoudige overwinning

• Redactie
  • 16-01-2017
HANDBAL - De handbalsters van S.C. Twist speelden afgelopen weekend een thuiswedstrijd tegen het puntloos onderaan staande DWS uit Schiedam. DWS speelde bovendien met veel jeugdspeelsters aangevuld met enkele routiniers.

De dames van Twist begonnen enigszins gehandicapt aan de wedstrijd door de langdurige blessures van Djamilla Soumokil en Roos van der Linde (beide knie) en Michelle Priem (schouder) en de door werkzaamheden afwezigen Whitney van Dommelen, Jill Dijkstra en Melissa Kortleven.

DWS nam in de begin fase brutaal een 1-3 voorsprong doordat de verdediging van Twist nog niet bij de les was en zeer afwachtend stond. Toen de dames van Twist het tempo in de aanval opvoerden werd DWS snel achterhaald. Vooral de snelle eerste fase van Twist liep uitstekend; op het moment dat DWS met veel moeite scoorde , werd de keepster van DWS binnen enkele seconden ook weer gepasseerd. De rust werd ingegaan met een 16-9 voorsprong.

In de tweede helft bleven de dames van Twist een hoog baltempo spelen en kon DWS het fysiek en conditioneel niet maar bij houden. Ondanks het missen van enkele kansen, bleef Twist regelmatig scoren waarbij ook de invalsters Roos de Bruijn en Inge Siegerist hun aandeel leverden. DWS werd vooral het laatste kwartier overlopen en uiteindelijk behaalden de dames van SC Twist een eenvoudige en ruime 31 – 13 overwinning.

Komende week staat de lastige uitwedstrijd op het programma tegen WHC uit Den Haag dat op de tweede plaats staat. De dames van Twist kunnen zelden winnen van WHC, maar willen zij bij de bovenste drie plaatsen eindigen dan moet er dit keer wel gewonnen worden.