Handbaldames S.C. Twist komen net tekort

• 07-11-2016
HANDBAL - De handbalsters van S.C. Twist speelden afgelopen weekend een thuiswedstrijd tegen het nog ongeslagen Ventura uit Schiedam. Vanaf het begin werd het een tactische wedstrijd waarin Ventura door heel offensief te verdedigen de afstandsschoten van de dames van Twist probeerden te voorkomen. Hiertegenover gaf Twist een van de opbouwspeelsters van Ventura direct manverdediging. SC Twist kwam op voorsprong via enkele vrije worpen, maar Ventura kwam alweer snel langszij door enkele fraaie doelpunten vanuit de hoek en breakouts.

Om en om werd er gescoord waarbij de handbalsters uit Vlaardingen regelmatig de cirkel vrijspeelden en zodoende iedere keer een kleine voorsprong hadden. Vlak voor rust maakte de aanvallers een paar kleine fouten die direct door Ventura werden afgestraft; het rustsignaal kwam bij een 15 – 16 achterstand. In de tweede helft een zelfde beeld, waarin beide teams hele leuke aanvallen speelden en zeer aan elkaar gewaagd waren.

De verdediging van Ventura kreeg langzamerhand iets meer vat op de afstandsschoten van Twist en mede door het missen van enkele strafworpen nam Ventura vlak voor tijd een voorsprong. De Vlaardingse dames probeerden nog iets te forceren maar de verdediging van Ventura hield stand waarna Ventura de wedstrijd geroutineerd uitspeelde.

Na een boeiende en leuke wedstrijd verloor SC Twist uiteindelijk met 24 – 27 en staat nu op een gedeelde derde plaats met vier punten achterstand op de koplopers Ventura en WHC.

Volgende week moeten de handbaldames van S.C. Twist, in een uitwedstrijd, aantreden tegen Hellas uit Den Haag.