Handbaldames knap gelijk, heren winnen

• 23-02-2016

HANDBAL - De handbaldames van S.C. Twist moesten afgelopen weekend aantreden tegen RHV uit Rijen waarvan de thuiswedstrijd nipt werd verloren. De dames van RHV moesten winnen daar zij nog volop meedoen om het kampioenschap. De dames van SC Twist waren enigszins gehandicapt doordat enkele speelsters op vakantie waren. De Vlaardingse handbaldames begonnen sterk aan de wedstrijd en namen direct een voorsprong, mede door het mooie samenspel en de systemen die gespeeld werden. De rust werd bereikt bij een 9 – 10 voorsprong voor de dames van Twist, die gezien het getoonde spel groter had moeten zijn.

Ook de tweede helft waren de handbaldames van Twist de bovenliggende partij. Door mooie acties en snelle aanvallen zetten zij RHV langzamerhand op een grotere achterstand. Met nog tien minuten te spelen stonden de dames 7 doelpunten voor. Door een paar mindere schoten, konden de dames RHV in de break-out gaan en vier keer achter elkaar scoren. De dames van S.C. Twist kregen het moeilijker maar leken toch de twee punten mee naar Vlaardingen te nemen, maar in de laatste seconden scoorde RHV toch de gelijkmaker.

De eindstand werd 22 – 22 en de handbaldames van S.C. Twist kunnen terugzien op een goede wedstrijd waarin zelfs iets meer had gezeten. S.C. Twist staat nu stevig in het rechterrijtje van de hoofdklasse.

Handbalheren S.C. Twist behalen overwinning

De handbalheren van S.C.Twist moesten in dit weekend aantreden tegen SOS Kwieksport uit Den Haag. Voor beide verenigingen staat er niet veel meer op het spel daar zij niet meer kunnen promoveren of degraderen. Hierdoor ontstond een leuke wedstrijd waarin beide ploegen snel en attractief speelden en elkaar de ruimte gaven voor mooie acties. De heren van S.C. Twist namen iedere keer een kleine voorsprong waarbij Sander Mooij regelmatig met een afstandsschot het net vond. De rust werd bereikt met een 13–15 voorsprong voor de heren van Twist.

In de tweede helft een zelfde beeld waarin beide teams weinig voor elkaar onder deden maar waarbij de handbalheren van Twist toch steeds een kleine voorsprong hadden. Tien minuten voor tijd leek de wedstrijd te kantelen en kwam SOS Kwieksport voor het eerst op voorsprong. Trainer/coach Dennis Teeuw spoorde de heren aan om meer de break-out te gaan lopen, de druk op de verdediging van SOS Kwieksport op te voeren en hiermee het initiatief weer terug te pakken. De instructies werden goed opgevolgd en via een paar messcherpe tegenaanvallen met de snelle Sten de Roo kwamen de heren van Twist weer op voorsprong. Met een eindstand van 26 – 28 namen de heren van S.C. Twist de punten mee naar Vlaardingen. De heren staan nu in de hoofdklasse een gedeelde vijfde plaats.