Goud voor Vlaardingse Judoka's bij Special Olympics!

18-03-2019 Sport Redactie

Judoka Bart Knoester met zijn gouden medaille

VLAARDINGEN/ABU DHABI - Van 14 maart tot en met 21 maart strijden in totaal 7.000 sporters met een verstandelijke beperking uit meer dan 170 landen tegen elkaar tijdens de Special Olympics World Games 2019 in Abu Dhabi. In het deelnemende Special Olympics team Nederland zitten de Vlaardingse judoka’s Amy Heinsman, Rosita Ruigrok, Daan Perdijk, Nick Steenhoek en Bart Knoester en hun coaches Daniëlle Poot en Rob Hoogenijk van S&F Tino Hoogendijk. Afgelopen dagen waren zij goed voor een rijke oogst aan medailles, waarvan in vrijwel alle gevallen de kleur ‘goud’ was!

Ruud Ham deed er verslag van: ,,Als eerste betrad Nick Steenhoek de mat en hij won al zijn partijen: Olympisch goud. De tweede plak eveneens met de kleur goud wordt later op de dag om de schouders van Bart Knoester gehangen. Ook hij won al zijn partijen. Tegelijkertijd begonnen Rosita Ruigrok en Amy Heinsmann hun toernooi. Rosita knalde de ene na de ander tegenstander van de mat: Goud!

Amy won haar eerste drie partijen en moest helaas haar meerdere erkennen in haar laatste tegenstander. Een ware finale dus maar... haar zilveren medaille zal zeker als goud worden gevierd.

Morgen (inmiddels vandaag)treedt de laatste judoka van S&F Tino Hoogendijk aan op de tatami, Daan Perdijk. Alle vertrouwen erin dat hij zal vechten als een leeuw.’’Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date