Goede resultaten Turnsters Triade

09-04-2018 Sport Redactie

VLAARDINGEN - In Naaldwijk werd afgelopen zaterdag het kampioenschap per toestel voor Rayon Delfland geturnd. Op deze wedstrijd kwamen de turnsters van de 3de divisie van Triade uit Vlaardingen in actie en niet zonder resultaat. Zowel de onder- als de bovenbouw dames turnden niet overal vlekkeloos maar excelleerden wel op een individueel toestel en dat is nu juist ook de bedoeling van deze wedstrijd. Normaliter op de meeste wedstrijden telt alleen de meerkamp, het totaal over 4 toestellen, maar op deze wedstrijd konden de toestelspecialisten een podium plek proberen te veroveren en dat lukte er een aantal. Ebony Bosveld bij de Pupillen 2 won het brons op balk. Bij de Jeugd 1 pakten de Traide turnsters alledrie een gouden medaille: Marit van der Velden op Balk, Resa van Berge op Brug en Floor van Riet op Vloer. Jeugd 2 turnster Ivory Bosveld completeerde de eerste wedstrijdronde met de 3e plaats op Balk.

In de tweede wedstrijd kwamen de junioren Liselot van den Boogert, Roos Nagtegaal en de senioren Kim van der Touw en Merel van der Maas aan de start. Voor Liselot was het goud op Brug en nogmaals goud op Balk voor Roos. Bij de senioren mocht als laatste Merel ook het goud mee naar huis nemen op het toestel Brug. Een succesvolle middag in Naaldwijk!

Minder succesvol en verdrietig eindigde de wedstrijd zaterdag van Senior 3de divisieturnster Jaimy Bordewijk in Nieuwegein. Zij ging daar vol voor haar halve finale en een plek bij de eerste 6 zou voldoende zijn. In de aanloop naar deze halve finale heeft zij elke wedstrijd op het hoogste podium gestaan dus de vooruitzichten waren goed. Wat een deceptie dan dat het misgaat op het eerste toestel sprong waar ze haar enkel verdraaide en haar wedstrijd en uitzicht op de finale voorbij is. Ze brak haar enkel en zit nu in het gips.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date