Goede prestaties turnsters Leonidas Dovido

13-02-2018 Sport Redactie

TURNEN - Afgelopen weekend werden de laatste districtswedstrijden geturnd door de bovenbouw turnsters van Leonidas Dovido. Dit keer gingen de Leonidas-Dovido trainsters op reis met 13 turnsters richting Den Haag.

Op zaterdag kwamen als eerste Laurence vd Plaat en Isis Scholte in actie. Zij lieten zien dat ze steeds beter mee kunnen komen op het lastige nationale niveau. Isis turnde voor het eerst dubbel flikflak en Laurence liet een plaatje van een streksalto zien op sprong. Ze eindigden op de 20e en 23e plaats.

Ook de bovenbouw kwam die dag in actie. Manouck vd Plaat, Meinke Pons en Nina Zwamborn hadden de afgelopen weken hard gewerkt aan het afwerken van de oefeningen en op brug zelfs wat nieuwe elementen geleerd. De turnsters begonnen op sprong met hele goede meerkamp sprongen. Met een 11.600 eindigde Manouck hier zelfs mee op een mooie 3e plaats. Het volgende toestel was brug, een spannend moment voor zowel Manouck als Nina, die voor het eerst hun halve draai kip turnde die dag. Een hele prestatie was de balk, waar ze alle drie op bleven staan en hele goede scores neerzetten. Met een 11.500 werd Meinke vandaag eerste op balk. Het laatste toestel was vloer. Waar in december de vloeroefeningen nog heel spannend waren, zijn ze inmiddels een gewoonte. Er zat veel meer rust in de oefeningen en dat uitte zich ook in mooie scores. Meinke eindigde uiteindelijk op een 4e plaats en behaalde hiermee het podium. Manouck werd 13e en Nina 16e.

Op zondag liet Evy vd Sar een hele nette, elegante en mooie vloeroefening zien. De rest van de wedstrijd heeft Evy ook netjes afgemaakt en ze eindigde hierdoor als 10e. Daarna waren de jeugd 1 turnsters aan de beurt. Zij waren klaar op revanche te nemen na de vorige wedstrijd en na drie toestellen stonden zowel Lara Ouhlous als Julia Oorthuis op een medailleplek. Na redelijke balkoefeningen zakten zij echter een stukje in het klassement. Juliette Nuijtens liet dit keer wel zien hoe goed ze balk kan turnen en Luna Ruijs liet voor het eerst na een lange tijd haar salto van brug zien. Ook voor hen blijft het afwachten wat de doorstroming wordt. Julia werd 6e, Lara 9e, Juliette 11e en Luna 13e.

Padmé Broekmans, Mira Beckers en Florien Nuyttens kwamen als laatste in actie in de categorie junior D. Padmé liet zien wat voor groei ze heeft gemaakt het eerste half jaar en haalde op 3 toestellen een score boven de 10! Mira kampt helaas met een knieblessure, maar wilde per se haar wedstrijd turnen, wat op zich al heel knap is. Mira wordt steeds bewuster van haar lichaamshouding en dit was vooral op brug terug te zien, een hele nette halve draai kip en een gelukte zolendraai! Florien liet zien dat ze op balk erg sterk is, ze turnde moeilijke elementen met een hele nette uitvoering. Ook dit leverde een hoog cijfer op. Padmé eindigde uiteindelijk op de 12e plaats, Mira op de 13e en Florien op de 14e plaats.

Volgende week zullen wij weten welke Leonidas-Dovido turnsters zich plaatsen voor de meerkamp- en toestelfinales in de 3e divisie.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date