Goede prestaties turnsters Leonidas Dovido

23-01-2018 Sport Redactie

TURNEN - Afgelopen weekend werd in Sliedrecht de tweede plaatsingswedstrijd voor de derde divisie turnsters van het District Zuid-Holland georganiseerd, waaraan ook de turnsters van Leonidas Dovido deelnamen. Op zaterdag was het als eerste de beurt aan Zarah Hondema en Sarah Vogel. Beide meiden hadden weer een aantal nieuwe dingen in hun oefeningen om te laten zien. Sarah sprong voor het eerst helemaal zelf een overslag over de pegasus en Zarah haar brugoefening was alweer flink verbeterd! De moeilijke radslag op balk was bij beide turnsters ook nieuw. Bij de volgende wedstrijd gaan ze daar gewoon op blijven staan. Zarah eindigde als 15e en Sarah als 18e.

Op zondag moest Livia Berveling met een vervelende blessure helaas de wedstrijd overslaan. Hopelijk kan zij deze week haar training weer hervatten en de volgende keer haar radslag op balk en misschien ook arabier flikflak laten zien! Esmee Boekkooi en Filijne Kal deden natuurlijk wel mee. Filijne turnde een geweldige wedstrijd met een gelukte radslag op balk en mooie brug. Zij eindigde op de zevende plaats in een heel zwaar deelnemersveld. Esmee had niet haar beste wedstrijd van dit seizoen na een weekje ziek zijn, maar deze bikkel liet wel zien een enorme doorzetter te zijn door gewoon alle vier de toestellen te turnen. Zij eindigde op de 22e plaats.

Lynn Kruithof begon haar wedstrijd op brug waar zij een nette oefening heeft geturnd voor niveau senior C. Ook op balk wist ze te blijven staan zonder hele grote fouten en haalde ze een nette score. Op vloer turnde zij een hele mooie oefening met stabiele elementen, dit uitte zich in een hele mooie score van 11.400. Op het onderdeel sprong, sprong zij voor het eerst een nieuw element, half in heel uit. Deze wist zij te landen, en hierdoor klom Lynn naar een mooie 7e plaats en liet zo zien goed in de 3e divisie thuis te horen. Het is nog even afwachten of dit genoeg was voor een plaats in de districtsfinale.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date