Gestaakte wedstrijd Victoria'04 uitgespeeld

03-05-2017 Sport Redactie

VOETBAL - Het restant van de gestaakte wedstrijd Excelsior tegen Victoria'04 (zeven minuten) moest doordeweeks op dinsdagavond worden uitgespeeld bij een stand van 1-1. Beide teams begonnen zeer gemotiveerd aan de op zich bijzondere wedstrijd. Zodra de bal in het spel was gebracht, werd volop voor de aanval gekozen. 

Zowel Excelsior als Victoria’04 roken kansen om de overwinning binnen te slepen. Excelsior kwam na twee minuten spelen verrassend op voorsprong. Een hoge voorzet werd weggekopt uit het strafschopgebied van Victoria’04, waarna de bal belandde voor de voeten van een speler van de thuisclub die keihard uithaalde en via Jacco Hokke doel trof: 2-1. Victoria’04 moest deze tegenvaller wegslikken, want de punten zijn hard nodig om niet direct te degraderen.

Lang duurde de voorsprong voor Excelsior niet. Victoria’04 stroopte de mouwen op en zocht meteen de aanval. Met succes, want binnen de kortste keren was de stand gelijk. Martin Kooij veroverde bal op het middenveld en haalde meteen verwoestend uit. De bal sloeg als een komeet in het doel van Excelsior: 2-2. 

Hierna ontwikkelde zich een open strijd, omdat beide teams kansen roken. Glenn de Visser kreeg voor Victoria’04 nog een dot van een kans, maar zijn inzet werd gestopt door de doelman van Excelsior R. Het uitermate spannende duel werd na zeven minuten stil gelegd door de goed leidende scheidsrechter, de tijd was verstreken. 

De Tuchtcommissie van de KNVB heeft Victroria’04 als schuldige aangewezen voor het staken, omdat Vlaardingse supporters de scheidsrechter hadden beledigd. Victoria’04 krijgt een boete van 150 euro. Met nog twee competitiewedstrijden te spelen (thuis tegen De Zwervers en uit bij Zestienhoven) heeft Victoria’04 nog altijd kans om directe degradatie te voorkomen.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date