Gelijkspel voor Victoria '04

24-04-2018 Sport Arie Noordhoek

VOETBAL - In Rotterdam ontmoette Victoria’04 afgelopen weekend een stug spelend Egelantier Boys, dat de laatste weken goed in vorm bleek te zijn. Het werd een spannende wedstrijd met twee gezichten, want de thuisclub was in de eerste helft de bovenliggende partij en wist naar een 2-0 voorsprong uit te lopen. In de 2de helft trok Victoria’04 de stand gelijk. 

Het hoofdveld had veel weg van een knollentuin, hetgeen het spel niet ten goede kwam. Na een hoge uittrap van de doelman van Egelantier Boys verkeek verdediger Nick van Santen zich op de terug stuiterende bal, die zijn hand onfortuinlijk raakte. De daarvoor toegekende vrije trap (?) werd na 10 minuten spelen keihard in het doel van Victoria’04 geschoten: 1-0. Victoria’04 moest vol aan de bak om Egelantier Boys van dadendrang af te houden. De thuisclub trok het initiatief naar zich toe, doch liep zich telkens vast in de hechte defensie van de bezoekers. Naarmate de wedstrijd vorderde kwam Victoria’04 wat vaker voor het doel van Egelantier Boys. Jelle Blankestijn zag een keihard schot tot hoekschop verwerkt worden door de uitstekende doelman van Egelantier Boys. Een hard schot van Raymon Lingen trof net geen doel. Donny van Balen kwam in scoringspositie maar zijn kopbal belandde tegen de lat. Na een snelle tegenaanval in de 35ste minuut kreeg Egelantier Boys een vrije trap te nemen, waarna de bal via een geplaatste kopbal in het Victoria-doel belandde: 2-0.

Na de rust kwam Victoria’04 sterk uit de startblokken. De Vlaardingse ploeg nam het initiatief over van het vermoeid ogende Egelantier Boys. Na ruim een half uur spelen werd Raymon Lingen onjuist afgestopt. Jur de Visser nam de vrije trap en bereikte Jelle Blankestijn, die fraai inkopte: 2-1. Victoria’04 bleef jagen op de gelijkmaker. Het stug spelende Egelantier Boys schuwde een overtreding niet en dat leidde tot het wegzenden van een speler na een tweede gele kaart. Nadat een schot van Donny van Balen rakelings over het doel van Egelantier Boys verdween, kreeg de topscorer van Victoria’04 een strafschop te nemen. Na een solo van Glenn de Visser werd de aanvaller van Victoria’04 neergelegd binnen de 16. Donny van Balen zag zijn penalty gekeerd worden, maar in de rebound scoorde hij de gelijkmaker: 2-2. In de rommelige slotfase met veel vrije trappen, waarin de emoties hoog oplaaiden en met een tweede gele kaart voor Nick van Santen van Victoria’04 moesten beide teams genoegen nemen met het 2-2 gelijkspel. 

Opstelling Victoria’04: Cliff Westdijk, Kevin van Rooijen (81: Jim Don), Nick van Santen, Bob Planken (75: Ahmet Alp), Gürhan Tüzemen (65: Dilan Ali), Calvin Jongejan , Jur de Visser, Donny van Balen, Raymon Lingen, Glenn de Visser, Jelle Blankestijn.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date