Gelijkspel voor Victoria '04 in Rotterdam

• Arie Noordhoek
  • 05-09-2021
VOEBAL - In Rotterdam-Oost kwam Victoria’04 vandaag verrassend sterk uit de startblokken. Vanaf de aftrap werd meteen de aanval gezocht met een lange bal op spits Nailey Girigorie. Met een fraaie hoge lob passeerde hij de uit zijn gekomen sluitpost van VVOR, waarna de bal via de kruising achter het doel belandde. Victoria’04 bleef het beste van het spel houden, domineerde een half uur lang het bekerduel. Het leverde echter weinig uitgespeelde kansen op voor de Vlaardingsse formatie. In de omschakeling trachtte VVOR de bakens te verzetten, doch de thuisclub kreeg pas in de slotfase van de eerste helft vat op het spel van de bezoeker. Spits Nick Verburgh zag zijn geplaatste kopbal over het VVOR-doel verdwijnen. Kort voor de rust zag het ernaar uit, dat VVOR op voorsprong zou komen. Een gevaarlijke counter van VVOR werd matig verdedigd door de Vlaardingse achterhoede. De bal rolde na een klutssituatie richting de doellijn, waar linksback Lars de Visser met een laatste krachtsinspanning de bal van de doellijn wist weg te werken.

Na de pauze ontwikkelde zich een gelijk opgaand duel. Beide formaties werkten keihard voor een goed resultaat. Na een uur spelen dacht Victoria’04 de score te openen, doch het doelpunt werd afgekeurd door de scheidsrechter wegens een buitenspelsituatie. De concentratie was even weg bij de Victorianen door dit voorval, waarvan VVOR meteen profiteerde. De thuisclub kreeg vrije doortocht bij een snelle counter en tekende de 1-0 stand aan. Victoria’04 stroopte nogmaals de mouwen op om niet met lege handen huiswaarts te keren. De aanval werd constant gezocht om de gelijkmaker te forceren. En met succes in de 85ste minuut, want de bezoekers maakten dankbaar gebruik van een wanorde in de achterhoede van VVOR. Roy Meerten kwam gevaarlijk door in de zestien om Nailey Girigorie op maat te bedienen, die de eindstand op 1-1 bepaalde.

Selectie Victoria’04: Dion Engelbracht, Michael Blok (80: Nils Gliszmann), Oscar Knecht, Robbin Winsveen, Lars de Visser (80: Bart van der Hoeven), Jur de Visser, Jordi de Kimpe, Joep Cats (46: Rémon van Prooijen), Nick Verburgh (46: Miquel Asmus), Nailey Girigorie, Roy Meerten.