Geen promotie voor Victoria '04

• Arie Noordhoek
  • 10-06-2018
VOETBAL - Victoria’04 heeft de halve finale van de promotie/degradatie wedstrijden verloren. In de slotseconden gaven de Vlaardingen een 1-0 voorsprong weg. Daardoor is de ploeg uit de Broekpolder uitgeschakeld en speelt het ook volgend seizoen in de vierde klasse.

Victoria’04 was lange tijd op weg om de wedstrijd al in de reguliere speeltijd te beslissen. Naar mate de wedstrijd vorderde kreeg Victoria’04 steeds meer op het spel van de bezoekers. De thuisclub kreeg ook de beste mogelijkheden. Maar schoten van Raymon Lingen en Jelle Blankestijn troffen geen doel. Aan de overzijde moest sluitpost Cliff Westdijk enkele keren handelend optreden om Bergambacht van dadendrang af te houden. Vlak voor de rust werd Glenn de Visser op maat bediend, maar zijn kopbal werd van de lijn weggewerkt. Victoria’04 hield kort voor de pauze met enig fortuin de nul vast, want in kansrijke positie miste een aanvaller van de bezoekers een dot van een kans.

In de tweede helft ging Victoria’04 door daar waar het gebleven was. Met gegroepeerd spel werd de aanval gezocht. Een solo van Glenn de Visser leverde Jelle Blankestijn een goede kans op, maarhet doel werd op een haar na gemist. Op het uur kwam de ploeg van hoofdtrainer Steye Jacobs op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Glenn de Visser, waarbij de doelman van Bergambacht er niet goed uit zag.. Even later was het uit een hoekschop de vertrekkende Jelle Blankestijn die er bijna 2-0 van wist te maken. Zijn inzet werd echter gekeerd op de doellijn.

Waar Victoria’04 verzuimde de score te verdubbelen kwam Bergambacht bij een alles-of-niets-offensief sterk opzetten in de laatste minuten. Een minuut voor het verstrijken van de officiële speeltijd kwamen de bezoekers uit een vrije trap op gelijke hoogte. Een doemscenario volgde: In de tweede minuut van de blessuretijd kwam Bergambacht door slordig verdedigen op een 1-2 voorsprong. In de resterende minuten wist de Broekpolderploeg niet meer te scoren. Zo eindigde het duel in 1-2.

Victoria moet zich door deze nederlaag ook volgend seizoen vierdeklasser noemen. Bergambacht heeft zich door deze overwinning verzekerd van een plek in de finale.

Opstelling Victoria’04: Cliff Westdijk, Kevin van Rooijen, Bob Planken, Dilan Ali (86: Robbin Winsveen), Peter de Klein, Calvin Jongejan (72: Ahmet Alp), Jur de Visser, Donny van Balen (80: Ahmet Alp), Raymon Lingen (90: Jim Don), Glenn de Visser, Jelle Blankestijn.