Excelsior – Victoria’04 gestaakt

• 23-04-2017
VLAARDINGEN - De wedstrijd Excelsior tegen  Victoria’04 haalde tot verbazing van beide teams het einde niet. Hoewel de wedstrijd sportief doch mannelijk werd gespeeld, besloot de scheidsrechter er een vroegtijdig einde aan te maken. Commentaar vanuit het vooral Vlaardingse publiek werd de scheidsrechter teveel. Beide teams wilden verder spelen, maar de maat was voor de leidsman vol. Met zes gele kaarten op zak moest het schuldige Victoria’04 huiswaarts keren.

In Rotterdam ontwikkelde zich een boeiend duel. Excelsior R. maakt kans op de derde periodetitel en Victoria’04 wil directe degradatie voorkomen. De bezoekers lieten het initiatief aan de thuisclub. In de omschakeling werd meteen het doelgebied van Excelsior opgezocht. Het duel werd ontsierd door veel foute passes aan beide kanten. De opbouw van de aanval van Excelsior vertraagde doordat het over vele schijven werd gespeeld. Victoria’04 verdedigde bekwaam met een uitstekende doelman Michel Zuur in de hoofdrol. Na een kwartier spelen werd na weer een afgeslagen aanval van Excelsior de geheel vrij staande Martin Kooij bereikt, die oog in oog met de doelman doel trof: 0-1.

Kort hierna kregen Sjors van der Linden en Donny van Balen grote kansen om de score uit te breiden maar beiden faalden in de afwerking. Tot aan de rust wist Victoria’04 de voorsprong vast te houden met dank aan doelman Michel Zuur die enkele fantastische reddingen verrichtte.

Na de pauze kwam Excelsior meteen in de eerste minuut op gelijke hoogte. Lars van der Borden kreeg de bal tegen de bovenarm bij een verdedigende actie, waarop de scheidsrechter een strafschop toekende aan Excelsior. Deze werd feilloos ingeschoten: 1-1. Victoria’04 kreeg naar mate het spel vorderde steeds meer vat op het spel van Excelsior. Het speelveld werd zo groot, dat vrijwel elke aanval voor beide doelen tot gevaarlijke situaties leidde. Goed verdedigend werk voorkwam, dat er gescoord werd. Donny van Balen zag een doelgerichte inzet door de sluitpost van Excelsior tot hoekschop verwerkt worden.

De wijze waarop de wedstrijd werd geleid door de scheidsrechter wekte de ergernis op bij enkele toeschouwers, die hun ongenoegen lieten blijken. Kennelijk was de maat vol in de 83ste minuut, want de wedstrijd werd definitief gestaakt zonder opgaaf van redenen. Ondanks aandringen van beide clubs om de wedstrijd uit te spelen moet nu afgewacht worden wat het oordeel van de KNVB zal zijn.