Eric Gudde: Van de KNVB naar VFC

14-04-2019 Sport Redactie

VOETBAL - Ook dit seizoen zullen de ‘Vrienden van VFC’ en overige genodigden een grootheid uit het hedendaags voetbal ontvangen. Nadat de Vrienden van VFC de afgelopen jaren al grote namen als Leo Beenhakker, Kees Jansma, Sjoerd Mossou, Jan Drik Stouten, Ruud van Os en Frank Stout hebben ontmoet, is het nu de beurt aan de directeur betaald voetbal van de KNVB, Eric Gudde. De directeur betaald voetbal van de KNVB zal vrijdag 10 mei aanwezig zijn tijdens de jaarlijkse sponsoravond! De avond zal onder leiding staan van Etienne Verhoef, bekend van TV Rijnmond.

Eric Gudde was ruim 10 jaar algemeen directeur van Feyenoord. Bij Feyenoord had Gudde naast de dagelijkse leiding over de organisatie onder andere het begeleiden van de eenwording van profs en amateurs en de ontwikkeling van een nieuw stadion in zijn takenpakket. Onder Gudde's leiding is Feyenoord een financieel gezonde club geworden. Feyenoord promoveerde van categorie 1 ('onvoldoende') naar categorie 3 ('goed'). Per november 2017 is Eric Gudde in dienst als directeur betaald voetbal van de KNVB. Een van zijn eerste taken was een nieuwe bondcoach aanstellen.

Het bestuur van de ‘vrienden van VFC’ is erg blij met deze hoofdgast. De (oud-) directeur van Feyenoord en de KNVB zal tijdens de sponsoravond spreken over zijn Feyenoord periode en over zijn hedendaagse werkzaamheden voor KNVB. De komst van Eric Gudde en Etienne Verhoeff is tot stand gekomen door een donatie aan de stichting support Casper, de stichting overleven met Alvleesklierkanker, en een donatie aan de jeugd van VFC.

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date